Naslovnica Naslovnica Zdenački vijećnici na ovotjednoj sjednici odlučuju o Proračunu

Zdenački vijećnici na ovotjednoj sjednici odlučuju o Proračunu

166

Vijećnici Općinskog vijeća Zdenci, po pozivi predsjednice , Marije Dedaj, sastat će se na sjednici, 11-oj u aktualnom sazivu, u četvrtak, 22. studenoga, a pred njima će se , radi rasprave i usvajanja, naći prijedlog ovogodišnjeg rebalansa Proračuna Općine Zdenci, i Proračuna za 2019. godinu, s projekcijama za 2020. i 2021. , s pripadajućim proračunskim programima.

Na istoj sjednici, zdenački općinski vijećnici trebali bi odlučivati o komunalnom doprinosu, donijeti Odluku o komunalnoj naknadi, razmatrati financijsko izvješće DVD-a Zdenci za prošlu godinu i godišnju analizu stanja sustava civilne zaštite na području Općine Zdenci, te donijeti Odluku o osnivanju Postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Zdenci…

Na istoj sjednici Općinskog vijeća Zdenci, u četvrtak, 22. ovoga mjeseca,također vijećnici trebaju odlučivati o financiranju rada pomoćnika u nastavi, a nekoliko odluka bit će vezano uz darivanje određenih kategorija stanovnika povodom Božića i božićnih blagdana.

Riječ je o dodjeli božićnih darova korisnicima zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb, o dodjeli novčane pomoći osobama s područja Općine Zdenci korisnicima osobne invalidnine pri Centru za socijalnu skrb, o isplati “božićnice” umirovljenicima, o dodjeli božićnih darova djeci uzrasta do četvrtog razreda osovne škole, također trebaju donijeti Odluku o dodjeli zemljišta radi izgradnje spomen-obilježja, te dodjeli prostorije za rad Udruzi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općinne Zdenci, a odlučivat će vijećnici i o potpori Ljekarni Perak iz Kutjeva, koja radi i u Zdencima. Sjednica Općinskog vijeća Općine Zdenci bit će u četvrtak održana s početkom u 19,00 sati.