Naslovnica Događanja Dvije orahovačke dijabetičke udruge akcijama mjerenja šećera u krvi obilježavaju Svjetski dan...

Dvije orahovačke dijabetičke udruge akcijama mjerenja šećera u krvi obilježavaju Svjetski dan šećerne bolesti

205

Nako što su prethodnih tjedana u organizaciji DU “Zdravlje” Orahovica provedene akcije mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka u susjednim općinama: Crnac, Čačinci i Zdenci, ta dijabetička udruga najavljuje akciju i u Orahovici, koju organizira i povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti.

U udruzi su odlučili sljedeću akciju održati u Orahovici, na prostoru orahovačke tržnice , u ponedjeljak, 12. studenoga, od 09,00 do 11,00 sati. Po riječima predsjednika DU “Zdravlje” Orahovica, Stjepana Dujmića, udruga i ovu akciju organizira radi ranog otkrivanja osoba s povišenim vrijednostima šećera u krvi, kojima će organizatori akcije uputiti i nekoliko kokretnih savjeta .

I druga dijabetička udruga koja djeluje na orahovačkom području, Dijabetička uduga Orahovica, akcijama mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka obilježava Svjetski dan šećerne bolesti.

Ta će udruga organizirati nekoliko akcija u Gradu Orahovica i općinama Crnac, Čačinci i Zdenci. Takve aktivnosti počinju SUTRA, a završit će u srijedu, 14. studenoga, na Svjetski dan dijabetesa. U tih tjedan dana bit će održano šest akcija mjerenja šećera u krvi, rekao je danas predsjednik Udruge Ivica Martinčević. 

Prva akcija najavljena je za sutra, a DUO će ju provoditi u Zdencima, na mjesnoj tržnici od 9-12 sati. U isto vrijeme bit će dan kasnije, u četvrtak, održana akcija i u Čačincima, u tamošnjoj ljekarni.

Za područje Općine Crnac najavljene su dvije akcije, obadvije za petak, 9. studenoga: prva u Crncu, od 8-10 sati, a druga, istoga dana, u Velikom Rastovcu, od 10-12 sati.

Sljedećeg tjedna DUO organizira akcije mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka u Orahovici. Orahovčani i drugi građani koji se toga dana zateknu u Orahovici, šećer u krvi i krvni tlak moći će mjeriti u ponedjeljak, 12. studenoga, od 9-12 sati ispred Hotela Ružica. Za srijedu, 14. studenoga, najavljena je akcija u Srednjoj školi “Stjepan Ivšić” tijekom koje će, od 10,00 sati, šećer u krvi i krvni tlak moći kontrolirati učenici i zaposlenici škole