Naslovnica Čačinci Općina Čačinci stipendirat će učenike i studente, ali i mlade sportaše

Općina Čačinci stipendirat će učenike i studente, ali i mlade sportaše

892

U Općini Čačinci raspisan je Natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija te športskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2018./2019. Visina i broj stipendija odredit će se ovisno o raspoloživim sredstvima iz proračuna Općine Čačinci , te broju učenika i studenata koji zadovoljavaju uvjetima za dodjelu stipendije. Srednjoškolske stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. rujna ove, do 30. lipnja 2019. godine, a za razdoblje od 1. listopada ove, do 31. srpnja 2019. godine , isplaćivat će se studentske stipendije.

Pravo na stipendije mogu ostvariti učenici i studenti koji su državljani RH i imaju prebivalište na području Općine Čačinci, koji ne primaju drugu stipendiju, a jedan od uvjeta je i da roditelji/staratelji/nositelji kućanstva nemaju dugovanja prema Općini Čačinci.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija su uspjeh u školi, odnosno fakultetu, socijalni status utvrđen prema prihodima po članu obitelji te aktivno sudjelovanje u radu udruga s područja Općine Čačinci..

Za športsku stipendiju, uz hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području Općine Čačinci , kriterij je i aktivno sudjelovanje u A ekipi sportskog kluba koji djeluje na području općine te redovan upis u srednju školu, odnosno visokoškolsku ustanovu ili fakultet.

Prijave za učeničke i studentske stipendije traju do 16. , a za športske do 9. ovoga mjeseca.. Više o Natječaju moguće je saznati na internet stranici Općine Čačinci.