Naslovnica Čačinci Uvodna konferencija projekta “Zaželi bolji život u Općini Čačinci”

Uvodna konferencija projekta “Zaželi bolji život u Općini Čačinci”

183

Jučer je u Čačincima održana uvodna konferencija projekta “Zaželi bolji život u Općini Čačinci”, projekta finaniranog u stopostotnom iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Program “Zaželi-program zapošljavanja žena”.

Na jučerašnjoj Uvodnoj konferenciji okupile su se žene zaposlene u Projektu “Zaželi bolji život u Općini Čačinci”, predstavnici partnera na projektu, te predstavnice konzultantske tvrtke SINTAGMA, vanjskog suradnika na Projektu, a nazočan je bio i dožupan, Darko Žužak.

Načelnik Općine Čačinci, Mirko Mališ,koja je nositelj Projekta, uvodno je kazao da je vrijednost projekta 2 milijuna 761.117 kn, provedba projekta počela je 6. srpnja ove godine, a završit će 6. siječnja 2021. godine.Kroz projekt je zaposleno 15 žena koje će brinuti o 62 starije i nemoćne osobe s prebivalištem na području Općine Čačinci..

Predstavnica tvrtke Sintagma,vanjskog suradnika na projektu, Magdalena Grgić, kzala je da je uloga Sintagme savjetodavnog karaktera, ali i izrada projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Sintagma će, naglasila je Grgić, provoditi i komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Općinom Čačinci i drugim dionicima projekta.

Pozdravljajući sudionike Uvodne konferencije, dožupan Darko Žužak, izrazio je zadovoljstvo što Općina Čačinci nastavlja kontinuitet socijalno-društvenog djelovanja kroz različite projekte i podsjetio kako će upravo kroz Program zapošljavanja žena-Zaželi, na području Virovitičko-podravske županije u trajanju dvije godine biti zaposleno nešto manje od 150 žena, a one će skrbiti o 550 korisnika.

Partneri Općini Čačinci na projektu “Zaželi bolji život u Općini Čačinci” su: DVD Čačinci, Centar za socijalnu skrb Slatina i HZZ, Područni ured Virovitica.