Naslovnica Gospodarstvo Novi poticaji za orahovačke gospodarstvenike

Novi poticaji za orahovačke gospodarstvenike

674

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petini i pročelnica JUO Grada Orahovica Marija Šafer, potpisale su jučer nova dva ugovora o dodjeli financijskih potpora s još dva orahovačka poduzetnika. Ugovore su potpisali, vlasnica obrta za ugostiteljstvo Evica Špoljar i vlasnik pekarnice Croatia, Hamzo Čočaj.
Govoreći o potporama za orahovačke gospodarstvenike, gradonačelnica Petin rekla je kako malim i mikro poduzetnicama Grad Orahovica po prvi puta, na ovaj način želi pomoći pri unapređenju posla ili kupnji novih strojeva, ali i kroz zapošljavanje novih radnika. Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice za 2018.godinu, otvoren je do iskorištenja namijenjenih sredstva, a najkasnije do 31.listopada.

– Zadovoljna sam, kako ne. Treba iskoristiti sve mogućnosti koje se nude. Dobila sam 10 tisuća kuna, I iskoristit ću ih za upošljavanje novog radnika – rekla je vlasnica obrta za ugostiteljstvo Eviva Špoljar.

Zadovoljstvo dobivenim sredstvima nije krio niti vlasnik pekarnice Croatia Hamzo Čočaj:
– Kupit ćemo novi stroj za unapređenje proizvodnje. Naš posao sada će biti olakšan jer nema kvalificirane radne snage, pa će ovaj stroj zamijeniti ljudske ruke. Do sada nismo nikada ništa dobili, ovo je prvi puta da nam se pružila prilika za potpore. Zahvaljujem se Gradu i gradonačelnici Petin na brizi o malim poduzetnicima – izjavio je jučer Hamzo Čočaj.