Naslovnica Događanja Danas počinje sabirna akcija “Solidarnost na djelu”

Danas počinje sabirna akcija “Solidarnost na djelu”

741

Danas počinje sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2017.” Četrdesetšesta je to sabirna akcija koja se i ove godine provodi pod motom: “NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI“.

Kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, ovogodišnja akcija provodit će se i na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Orahovica , dakle na području općina Crnac, Čačinci i Zdenci i Grada Orahovice. Akcija će se provoditi od danas (11. listopada) , do nedjelje, 14. listopada.

Po odluci GDCK Orahovica u akciji će se , kao i u prethodnim akcijama “Solidarnost na djelu”, PRIKUPLJATI NOVAC. Za darovani novac bit će darivateljima uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren žigom Gradskog društva Crvenog križa Orahovica . Svi sudionici u akciji , a to su učenici osnovnih škola , bit će uočljivo označeni posebnim znakom Crvenog križa . Svaki učenik koji prikuplja novac imat će ovjerenu popisnu listu sa žigom Crvenog križa na kojoj se nalazi ime i prezime darivatelja novčanog priloga, iznos novčanog prilog i potpis darivatelja novčanog priloga.

Prikupljeni novac bit će utrošen za nabavku hrane starijim socijalno ugroženim osobama koje žive same i za djecu čiji roditelji primaju socijalnu pomoć , a žive na području Grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci.

Iz GDCK Orahovica upućena je molba građanima na čija vrata će pokucati učenici tijekom akcije “Solidarnost na djelu” da im, prema mogućnostima, pruže podršku u nastojanju da svi zajedno pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.