Naslovnica Naslovnica Potpisani ugovori s dvanaest žena zaposlenih kroz Program zaželi

Potpisani ugovori s dvanaest žena zaposlenih kroz Program zaželi

1158

Dvanaest žena zaposlenih u okviru Programa “ZAŽELI-Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Općine Crnac” danas je potpisalo ugovore i time počelo raditi na rok od 24 mjeseca. Danas, prvoga radnog dana zaposlene su žene preuzele opremu i bicikle što će im omogućiti kvalitetniji rad, i brži dolazak do domova osoba, odnosno obitelji kojima će pomagati.

Pročelnik JUO , Danijel Jozić, podsjetio da je Program ZAŽELI financiran u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2 milijuna 157.985,42 kn, a razdoblje provedbe projekta je od 30. svibnja ove godine do 30. studenoga 2020. godine. Nositelj Projekta je Općina Crnac, s partnerima : HZZ-om, Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb. Provedba projekta namijenjenog zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada , planirana je u trajanju trideset mjeseci. Tim projektom, podsjetio je pročelnik Jozić, dvanaest će žena raditi kroz 24 mjeseca, a zaposlen je i jedan koordinator projektnih aktivnoszti. Zahvaljujući ovom projektu na području Općine Crnac bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama u nepovoljnom položaju ,za njih 60 na području Općine. Također će se krajnjim korisnicima na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora, iz projekta su osigurana i sredstva kojim su zaposlenim ženama kupljeni bicikli, a iste su prethodno bile obuhvaćenie i dodatnim obrazovanjeom, te je za njih nabavljena i potrebna odjeća i oprema.

Zaposlenim ženama obratio se i načelnik, Mato Damjan, koji je naglasio kako današnjim potpisivanjem ugovora službeno i započinje realizacija Programa ZAŽELI u Općini Crnac. Program je, podsjetio je načelnik dvojake koristi: omogućio je zapošljavanje nezaposlenih žena, ali i pomoć starijim osobama koji su u stanju takvih potreba, pa je načelnik Damjan izrazio uvjerenje da će obadvije strane biti zadovoljne tijekom provedbe Programa pomoći u kući starima i nemoćnima..

Koordinatorica Programa ZAŽELI, Nikol Velić, pročelnik JUO , Danijel Jozić, predsjednik OV Crnac, Filip Vidović i načelnik Općine, Mato Damjan, ispratili su zaposlene žene na prvi radni dan i poželjeli im uspješan rad. (fotografija: VG)