Naslovnica Čačinci U Paušincima otkrivena bista poginulog policajca Josipa Jurenca

U Paušincima otkrivena bista poginulog policajca Josipa Jurenca

1069

U spomen na poginulog hrvatskog policajca Josipa Jurenca, koji je svoj život na oltar Domovine položio u Bizovcu 1991.godine, danas je u Paušincima, njegovom rodnom mjestu, svečano otkrivena njegova bista.
Svečanosti su osim obitelji Jurenac nazočili i Nenad Križić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, njegovim zamjenici Klement I Žužak, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, načelnik općine Bizovac Srećko Vuković, načelnik PU Virovitičko-podravske Siniša Knežević, te brojni prestanci Udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Bizovca, Valpova, Čačinaca, Zdenaca, Duge Međe I Orahovice.
Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ I danas je naglasio kako se niti jedna žrtva Domovinskog rata ne smije zaboraviti, te kako će općina Čačinci i dalje nastaviti s obilježavanjem svih važnijih datuma iz novije Hrvatske povijesti.
Načelnik općine Bizovac, mjesta u kojem je Jurenac poginuo, Srečko Vuković, kazao je kako je toga kobnog dana u Bizovcu poginulo 8 osoba dok su 24 ranjene. Među poginulima bio je i policajac Josip Jurenac, naglasio je Vuković, dodavši kako je to najcrnji dan u povijesti Bizovca. Načelnik Vuković zaključio je kako će ime Josipa Jurenca zauvijek biti utakao u povijest Bizovca i Hrvatske.
Nenad Križić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i njegov pomoćnik, kazao je kako su hrvatski policajci bili prvi u obrani Domovine. Hrvatska policija dala je nemjerljiv doprinos u stvaranju Hrvatske, rekao je Križić, zaključivši kako je pokojni Jurenac ušao u legendu Domovinskog rata.
Bistu poginulog policajaca Josipa Jurenca, izradio je akademski kipar iz Zdenaca Tomislav Martinčević, a svečano su je otkrili sestra i brat poginulog Josipa, Branka i Zdenko, te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.