Naslovnica Naslovnica Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća, dodijeljene općinske nagrade

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća, dodijeljene općinske nagrade

497

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Zdenci, blagdana sv. Mihaela, jučer je u Zdencima održana Svečana sjednica općinskog vijeća općine Zdenci, na kojoj su nazočili i brojni gosti, saborska zastupnica I gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, njegovi zamjenici Darko Žužak i Mario Klement, predstojnica ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak, te predstavnici gospodarskog i javnog života općine Zdenci.
Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Marija Dedaj koja je pozdravljajući goste, naglasila kako je primarni cilj općinske vlasti, pokušati zaustaviti iseljavanje mladih ljudi. Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić govorio je o projektima odrađenim u bliskoj prošlosti, ali se i osvrnuo i na sve ono što je odrađeno u proteklih 365 dana, spomenuvši daljini razvoj komunalne infrastrukture, obnovu društvenih domova, izgradnju pješačkih staza, te pripremanju dokumentacija za prijavu na natječaje Europske unije. Durmić se kritički osvrnuo i na nemogućnost obavljanja tehničkog pregleda završene kanalizacijske mreže u Zdencima, te na ne donošenje Odluke o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem na području općine.
Virovitičko-podravsku župan Igor Andrović, čestitao je načelniku Durmiću na brzi oko općine, obećavši još veći angažman Županije na rješavanju aktualnih problema.
Saborska zastupnica I gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin, također je govorila o problemu iseljavanja, dotaknuvši se projekta “Za Slavoniju, Baranju i Srijem”, u kojem vidi puno dobroga za ovaj dio Slavonije. “Ne smijemo gledati tko je iz koje političke opcije, jer to za sve nas u Slavoniji nije dobro. Samo zajedničkim snagama moći ćemo izvući Zdence, ali i Orahovicu pa na koncu i Slavoniju, iz situacije u kojoj se trenutno nalaze – rekla je na kraju Petin.
Na koncu sjednice, zaslužnim pravnim i fizičkim osobama dodijeljena su visoka općinska priznanja. Zahvalnicu općine Zdenci za brigu i skrb o osobama treće životne dobi, primila je Vidica Kovačević, Mirko Horvatin primio je zahvalnicu za brigu o braniteljima i promicanju istine o Domovinskom ratu, dok je Zlatni grb općine Zdenci za poseban doprinos u razvoju kulture, te 40 godina rada i djelovanja dobilo KUD Zdenac iz Zdenaca. U ime nagrađenih, zahvalila se predsjednica KUD-a Anica Kubica.