Naslovnica Naslovnica Ovoga tjedna u Zdencima počinju sadržaji obilježavanja Dana općine

Ovoga tjedna u Zdencima počinju sadržaji obilježavanja Dana općine

894

Ovoga tjedna počinju sadržaji kojima će se u Općini Zdenci obilježiti Dan općine , blagdan sv Mihaela, zaštitnika Zdenaca i cijele Općine Zdenci..

Drugu godinu zaredom bit će u petak i subotu, 21. i 22. rujna, održana Kiparska kolonija za djecu, Udruga branitelja Općine Zdenci organizirat će u u petak natjecanje u gađanju zračnom puškom za žene, a ista udruga bit će, dan kasnije, u subotu, 22. rujna, organizator turnira za muškarce u malom nogometu, beli i streljaštvu.

Najavljeno je za subotu, 22. rujna i predstavljanje knjige naslova ” Pustara Zdenci”, autora Ivana Felendeša.

Zanimljivi su i sadržaji najavljeni za nedjelju, 23. rujna:

U prijepodnevnim satima toga dana LU “Šljuka” organizira gađanje glinenih golubova, u poslijepodnenim će satima na prostoru kod zdenačke tržnice biti otvorena izložba ručnih radova u organizaciji Udruge žena “Rukotvorine”, a u 17,00 će sati početi program obilježavanja četrdesete obljetnice KUD-a Zdenac.

Sadržaji ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine blagdana sv Mihaela, nastavit će se i sljedećeg tjedna, a počet će u utorak,25.rujna, u prijepodnevnim satima , izložbom vozila i opreme policije Policijske uprave virovitičko-podravske, koju organizira Udruga branitelja Općine Zdenci. Istoga dana, za 13,00 sati, najavljen je središnji sadržaj obilježavanja Dana općine, Svečana sjednica OV Zdenci. Bit će to prigoda da načelnik Općine, Tomislav Durmić, progovori o aktualnom stanju u Općini i projektima realiziranima ili započetima unazad godinu dana, ali i o planovima. Na Svečanoj sjednici će ovogodišnjim dobitnicima javnih općinskioh priznanja, ta priznanja biti i uručena.

Dan poslije, u srijedu, 26. rujna, Udruga umirovljenika Zdenci organizirat će športske susrete umirovljenika.

U subotu, 29. rujna, na blagdan sv Mihaela, u 11, 00 sati počet će Euharistijsko slavlje u zdenačkoj crkvi, koje će predvoditi vlč Marin Knežević. Vjernici će se za blagdan sv Mihaela pripremati i sv Misama kroz tri dana koja prethodne tom blagdanu. Na blagdan sv Mihaela, sveca kojega hrvatska policija slavi i kao svoga zaštitnika, načelnik Općine Zdenci, Tomislav Durmić, primit će i izaslanstvo Policijske uprave virovitičko-podravske.

Program obilježavanja Dana općine završit će u nedjelju, 30. rujna, športskim sadržajima. Toga dana tijekom prijepodneva će ŠRK “Linjak” organizirati Ribički kup, a poslijepodne će biti odigrana prvenstvena utakmica između NK “Sloga” Zdenci i NK “Dinamo” iz Četekovca.