Naslovnica Gospodarstvo Gradonačelnica Petin primila predstavnike Kineske grupacije Sunyard

Gradonačelnica Petin primila predstavnike Kineske grupacije Sunyard

709

Predstavnici Kineske kompanije Zhejiang Shiyou timber Co., LTD iz grupacije Sunyard, posjetili su Orahovicu tj. tvrtku Pan Parket i Gradsku Upravu gdje su njih, predstavnike Pan Parketa i Marbo d.o.o. primile gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, pročelnica JUO Marija Šafer i Lana Jurkin.

– „Ovo je jedna od najjačih kineskih grupacija i 100% kontrolirana od državnog centralnog komiteta. tj. direktno od kineske vlade i posrednici su za infrastrukturne projekte, elektrane, autoceste i razne druge grane industrije za ovaj dio Europe.“ – rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa.

– „Predstavnike drvne industrije koji su danas došli u Orahovicu i posjetili Pan Parket znamo i od prije sa sajmova, ali ovo je njihov prvi direktan kontakt gdje su htjeli pogledati proizvodnju u orahovačkoj firmi. Ovo im je i praksa jer prije samog naručivanja robe žele se sami uvjeriti u kvalitetu robe i sam proces proizvodnje. Danas su odabrani uzorci koji će se slati u Kinu i već tamo od sljedeće godine moglo bi se početi raditi narudžbe za njih“. – zaključio je Kelava.

Gradonačelnica Ana – Marija Petin zahvalila im je na posjetu Gradskoj upravi i objasnila kakav je Orahovica grad, koje su se industrije razvile i gdje se roba izvozi te kojim putem nova lokalna vlast želi usmjeriti grad.

– „Jedna od mjera nove gradske vlasti za razvijanje poduzetništva je ulaganje u poduzetničku zonu što smo kao projekt prijavili na natječaje EU fondova kako bi izgradili kompletnu infrastrukturu u poduzetničkoj te na taj način omogućiti jeftinije dobivanje zemljišta uz potpore Grada Orahovice kako bi se izgradili novi proizvodni pogoni te podiglo zapošljavanje. Osim toga imamo i program za poticanje poduzetništva kako bi se pomoglo da se tvrtke prošire ili ulože u nova zapošljavanja.

Jedna od gospodarskih grana koju želimo razviti je i turizam koji zauzima velik postotak u gospodarstvu našeg grada pa tako i izletište Jezero koje je biser kontinentalnog turizma ovog kraja. Preko projekta za razvoj Slavonije , Baranje i Srijema osigurali 58 milijuna kuna, a naš grad će zahvaljujući tom novcu dobiti nove smještajne kapacitete i popratne sadržaje na izletištu. Tako će se realizirati zacrtani planovi, a oni su, osiguranje što veće kvalitete pruženih usluga, kojima ćemo i povećati vrijednost samog izletišta, a i grad će na taj način raspolagati novim vrijednostima, koje će građani moći iskoristiti za povećanje svoga životnog standarda.“ – rekla je gradonačelnica te naglasila kako je u planu izgradnja hotela na četiri etaže i bungalova kako bi se privuklo još više turista u grad, a također bi se razvijao i zdravstveni turizam gdje grad ima odličnu suradnju s medicinskim fakultetom iz Osijeka koji je u Orahovici pokrenuo studij fizioterapije.

Gradonačelnica Petin je pozvala predstavnike Kineske kompanije na ponovni dolazak i dogovore za moguća ulaganja u našem gradu na čemu su se zahvalili i obećali daljnju suradnju s Gradom Orahovicom. (www.orahovica.hr)