Naslovnica Naslovnica Zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine

Zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine

693

U ponedjeljak, 3. rujna počela je nova školska godina, a za uspješan i sretan početak te nove školske i vjeronaučne godine, učenici orahovačke osnovne i srednje škole i njihovi učitelji, molit će u nedjelju, 16. rujna, na svetoj Misi, koju će, s početkom u 11,00 sati, u župnoj crkvi u Orahovici, uz zaziv Duha Svetoga, služiti vlč Željko Strnak.

Zazivajući darove Duha Svetoga na mlade Orahovčane, učenike, koji su tek započeli novu školsku godinu, ali i studente ,pred kojima je nova akademska godina, predvoditelj Euharistijskog slavlja, kao što to obično biva na nedjeljnoj sv. Misi, podijelit će i Sakrament sv Krštenja, novorođenim Orahovčanima, novim članovima Katoličke crkve, i orahovačke Župe Našašća sv Križa.

Uz molitvu za svoje učitelje i roditelji, učenici će na nedjeljnoj Misi , simboličnim prinosom darova, karakterističnih za njihov školski život, kao i život u župnoj zajednici koja ih uči vjerskim istinama, zamoliti Božji blagoslov i darove Duha Svetoga, darove mudrosti i znanja..