Naslovnica Crnac Od sutra u Općini Crnac prijava šteta od tuče

Od sutra u Općini Crnac prijava šteta od tuče

326
Hisilicon K3

Zbog olujnog nevremena, praćenog vjetrom i tučom, koje je 1. rujna, zahvatilo područje Virovitičko-podravske županije, i nastalih posljedica, župan Igor Anrović, proglasio je elementarnu nepogodu za područje tri jedinice lokalne samouprave: općine Crnac i Suhopolje, te dio Općine Nova Bukovica, katastarske općine Miljevci i Dobrović, odnosno naselje Bijelkovac u toj općini.

Tuča je nanijela velike štete na poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koje se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

U Odluci o proglašenju elementarne nepogode, župan je obvezao općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u najkraćem mogućem roku izrade izvješće-Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Sukladno Odluci župana Androvića, sutra će u Općini Crnac početi zaprimanje prijava poljoprivrednika koji su na svojim ratarskim usjevima, soji i suncokretu, evidentirali štete, kao posljedice tuče,koja je dio Općine Crnac zahvatila 01. rujna.

Poljoprivrednici štete mogu prijavljivati u Jedinstvenom upravno odjelu, od sutra, 11., do utorka, 18. rujna, radnim danom od 8-14 sati.

Uz prijavu je potrebno predočiti osobnu iskaznicu, OIB, matični identifikacijski broj OPG-a, katastarski broj čestice, katastarsku općinu, te podatke o zasijanoj kulturi ( odnosno ovjereni Obrazac 1 iz Upisnika ili posjedovni list). Ukoliko je oštećena imovina osigurana, prijava se ne može izvršiti sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda.