Naslovnica Virovitica Potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede, te županu od 2008. do 2016....

Potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede, te županu od 2008. do 2016. godine, Tomislavu Tolušiću, dodijeljena Zlatna plaketa Virovitičko-podravske županije

157

Zlatna plaketa kao najviši izraz priznanja za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, razvoju i ugledu Virovitičko-podravske županije dodjeljuje se ove godine potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske, ministru poljoprivrede i višegodišnjem županu Virovitičko-podravske županije Tomislavu Tolušiću. Zlatnu plaketu su mu na svečanoj sjednici Županijske skupštine VPŽ, uručili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić.

Tomislav Tolušić, 2008. godine izabran je za župana Virovitičko-podravske županije, dužnosti na kojoj ostaje osam godina, sve do odlaska na mjesto ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Danas je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede.

Obnašajući dužnost župana snažno je poticao razvoj Županije kao cjeline, a posebno kroz mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije. Posebno se usmjerio na projekte izgradnje, rekonstrukcije te modernizacije školskih ustanova kao pretpostavke stvaranja jednakih uvjeta za sve učenike na području Županije, ali i na izgradnju i opremanje srednjih škola te posebno Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici kroz projekt izgradnje studentskog restorana i Studentskog doma.

Njegovom zaslugom dovršeni su projekti Poduzetničkog inkubatora, Panonskog drvnog centra kompetencija, izgradnje, opremanja i modernizacije zdravstvenih ustanova te veliki projekti: obnove dvoraca u Virovitici i Suhopolju, kurije Janković u Kapela Dvoru, sustavi navodnjavanja Kapinci Vaška, Novi Gradac – Detkovac, Đolta i Lukač.Zahvaljujući njegovoj nesebičnoj potpori u tijeku je realizacija i brojnih drugih projekata poput tri poduzetnička inkubatora u Slatini, Orahovici i Pitomači, druge faze uređenja kurije Janković u Kapela dvoru, Informativno edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi, modernizacije ceste prema park šumi Jankovac, energetske obnove javnih zgrada. U našem kraju uvijek rado viđen, a zaposlenicima Virovitičko-podravske županije i njenim ustanovama uvijek jednako drag.

Ovo mi je najdraže priznanje koje sam ikada dobio, jer Virovitica je moj grad i Virovitičko-podravska županija je moja županija – mjesto gdje sam rođen, gdje živim i gdje ću ostariti. U 10 godina smo puno napravili zajedno za razvoj naše županije i ovo je simbolično priznanje svim ljudima koji su u tome sudjelovali. Hvala svima –
objavio je Tomislav Tolušić na FB profilu. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)