Naslovnica Događanja Nazire se kraj problema s vodom

Nazire se kraj problema s vodom

1142

U nazočnosti direktora poduzeća Voda d.o.o, Zdravka Dijakovića i predsjednice Skupštine poduzeća Voda d.o.o., Ana Marije Petin, danas je u poduzeću Papuk, potpisan Okvirni sporazum o uvjetima za sklapanje ugovora o nabavi za sanaciju gubitaka na vodoopskrbnom sustavu društva Voda d.o.o.. s poduzećem IMGD.
Predmet Okvirnog sporazuma je utvrđivanje uvjeta za sklapanje godišnjih ugovara o javnoj nabavi s ponuditeljem za sanaciju gubitka na vodoopskrbnom sustavu.
– Uskoro ćemo riješiti sve probleme koje smo imali do sada. Očekujemo rapidno smanjenje gubitaka na vodoopskrbnom sustavu. Gubitak je enorman I mi jednostavno to više nismo u stanju podnositi. Poduzeće IMGD krenut će sa smanjivanjem tlakova. Do nove godine, u prvoj fazi, bit će riješeni tlakovi, a nastavit ćemo sa spajanjem priključaka na novu mrežu. Nove cijevi imaju garanciju pedeset godina i s ovim poslom rješavamo velike probleme koje imamo – rekao je direktor poduzeća Voda Zdravko Dijaković.
Svečanom činu potpisivanja Ugovora, nazočila je i predsjednica Skupštine poduzeća Voda d.o.o., Ana – Marija Petin, koja je pohvalila direktora Dijakovića.

– Pohvalila bih direktora Dijakovića, koji je osigurao sredstva u Hrvatskim vodama, i to preko četiri milijuna kuna. Dakle ne moramo koristiti vlastita sredstva, već sredstva koja smo dobili. Važno je napomenuti da smo probleme s vodom naslijedili od bivše vlasti, i to ogromne probleme, s kojima smo se uhvatili u koštac, ali ćemo ih riješiti, zato smo I izabrani. Ispričavam se građanima što ne možemo odmah reagirati na njihovu dojavu, jer momci rade danonoćno na kvarovima koji su svakodnevni. Do kraja godine, u prvoj fazi, rješavamo najbitnije stvari, kako bi smo naredne godine mogli nastaviti s izmjenom dotrajale mreže – rekla je predsjednica Skupštine poduzeća Voda d.o.o Ana – Marija Petin.