Naslovnica Naslovnica Održana sedma Pekmezijada, najbolji pekmez pripremila ekipa OPG-a Mirka Horvatina

Održana sedma Pekmezijada, najbolji pekmez pripremila ekipa OPG-a Mirka Horvatina

1272

Sedma Pekmezijada, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, održana je u nedjelju, na sportskim terenima u Dugoj Međi, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije, Općine Zdenci, Grada Orahovice i Podravke, te suorganizaciju HVIDR-e Orahovica i Udruge kuhara grada Orahovice.
“Radionicu zdrave prehrane” došli su pozdraviti visoki županijski i državni dužnosnici, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, zamjenik gradonačelnice Orahovice Ana Marija Petin, Dalibor Fofonjka, predsjednica OV Zdenci Maija Dedaj, zamjenik načelnika općine Zdenci Jurica Kiris, hrvatski branitelji iz Crnca, Orahovice, Slatine, Podgorača, Zaboka, Zdenaca, Duge Međe…
Nedjeljnu sedmu Pekmezijadu otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je pohvalio rad zdenačke braniteljske udruge, rekavši kako je Pekmezijada izrasla u vrlo zanimljivu I perspektivnu manifestaciju, kako za područje općine Zdenci, tako i za područje županije.
Osim sedam Udruga, koje su pekle i pripremale pekmez, manifestaciju je obilježila I najveća palačinka. Palačinka, koju su izradili članovi Udruge kuhara grada Orahovice, bila je duga 100 metara, a za nju je bilo potrebno čak 800 palačinki.
Najbolji pekmez, po ocijeni stručnog prosudbenog suda, ispekla je ekipa OPG-a Mirka Horvatina, drugo mjesto pripalo je članovima OPG-a Mirka Bušljete, dok su se broncom okitili članovi OPG-a Krajpl.
Na sportskim terenima održane su i sportske igre branitelja, na kojima je nastupilo devet udruga. Prvo mjesto u kategoriji viseće kuglane pripalo je momčadi HVIDR-a Slatina, koja je slavila i u disciplini bacanja potkove. Najbolji u boćanju bili su članovi HVIDRE Virovitičko-podravske županije, dok je su u “Slavonskoj alci” slavili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zabok. Na koncu ovogodišnje Pekmezijade, nagrade najboljima uručili su čelnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Dug Međa Ivica i Miro Bušljeta, te župan Igor Andrović. (fotografije: Kristijan Toplak)