Naslovnica Crnac Uvodna konferencija Programa zapošljavanja žena – Zaželi

Uvodna konferencija Programa zapošljavanja žena – Zaželi

151

U petak, 24. kolovoza, u 12,00 sati u Općini Crnac će biti održana Uvodna konferencija projekta “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Općine Crnac”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.985,42 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 30. svibnja ove, do 30. studenoga 2020. godine.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Općina Crnac nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. U okviru projekta zaposlit će se dvanaest žena s područja Općine Crnac i jedan koordinator projektnih aktivnosti.

Zahvaljujući ovom projektu na području Općine Crnac bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 60 na području općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora.

Iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova, a ciljna skupina imat će mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanja uvjerenje o osposobljenosti i tako će postati konkurentnija na tržištu rada.