Naslovnica Naslovnica Vozači u tjedan dana počinili više od dvjesto prekršaja u prometu

Vozači u tjedan dana počinili više od dvjesto prekršaja u prometu

697

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području Policijske uprave virovitičko-podravske zabilježeno je deset prometnih nesreća, od kojih su tri nesreće s ozlijeđenim osobama, te sedam prometnih nesreća sa materijalnom štetom, navedeno je u izvješću Policjsk uprave o stanju sigurnosti u prometu tijekom proteklog tjedna. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama tri su osobe lako ozlijeđene. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola, dok su u dvije prometne nesreće počinitelji napustili mjesto događaja, jedan je naknadno pronađen.

Policija također navod da je u izvještajnom razdoblju ukupno utvrđeno 215 prekršaja, među kojima trideset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 65 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje…

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.68g/kg utvrđena je u četvrtak 16.kolovoza u mjestu Bakić, u 20 sati, kod vozača bicikla, 41 godine starosti.

Najveća brzina od 152 km/h (ograničenje 50 km/h) utvrđena je u ponedjeljak 13.kolovoza, u mjestu Pepelane ( u 10,15 sati).

Policija je tijekom proteklog tjedna uhitila sedam vozača, a svi su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda, u noći sa subote na nedjelju, 18/19. kolovoza, provedena je akcija Policijske uprave virovitičko-podravske usmjerena na nadzor alkoholiziranih sudionika u prometu. U toj je akciji bilo je kontrolirano 161 vozilo i utvrđeno trideset prekršaja (12 alkohola)