Naslovnica Naslovnica U nedjelju – Pekmezijada u Dugoj Međi

U nedjelju – Pekmezijada u Dugoj Međi

562

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa organizator je i ovogodišnje Pekmezijade, koja se u Dugoj Međi održava sedmu godinu zaredom. Riječ je o “radionici zdrave prehrane”, a ista će u nedjelju, 26. kolovoza, biti održana u Dugoj Međi na prostoru kod mjesnog doma.Početak programa najavljen je za 15,00 sati.

Uz kuhanje pekmeza na tradicionalni način, Pekmezijada će biti obogaćena i zanimljivim popratnim sadržajima: slavonskom alkom, natjecanjem u bacanju potkove, podjelom palačinke duge sto metara, a završit će podjelom nagrada i proglašenjem “najbolje kuharice”.Organizatori će sve posjetitelje Pekmezijade počastiti kuhanim kukuruzom i palačinkama s pekmezom .

Uz Udrugu hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, koja je organizator Pekmezijade, suorganizatori su Udruga HVIDR-a Orahovica i Udruga kuhara Grada Orahovica, a pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo hrvatskih branitelja , Virovitičko-podravska županija, Općina Zdenci, Grad Orahovica i Podravka Koprivnica.