Naslovnica Kultura Crkvarčani obilježavaju spomendan svoga zaštitnika-sv Lovre

Crkvarčani obilježavaju spomendan svoga zaštitnika-sv Lovre

1902

Spomendan sv Lovre, zaštitnika prigradskog naselja Crkvari, svečano će i ove godine biti obilježen u Crkvarima. Nakon svete Mise koju će, s početkom u 18,00 sati, u crkvi sv Lovre u Crkvarima služiti župnik Župe Duha Svetoga iz Feričanaca, vlč Vicko Obradović, a na kojoj će pjevati župni zbor feričanačke župe, uslijedit će zabavni, gastronomski i kulturno-umjetnički program u mjesnom domu u Crkvarima i ispred njega, organizatori kojega su, uz pokroviteljstvo Grada Orahovica, Mjesni odbor Crkvari i KUD Crkvari.

Zanimljiv program, nadmetanje u povlačenju konopa između domaće ekipe i ekipe iz Lacića (sudionika državnog natjecanja u toj staroj discilini) najavljen je za 19,30 sati, a potom će uslijediti kulturno-umjetnički program u kojem će, uz domaće kulturno-umjetničko društvo, sudjelovati i gostujući KUD-ovi iz Čačinaca, i Donje Motičine, te muška pjevačka skupina iz Velimirovca

I ove godine, četvrtu godinu zaredom, program obilježavanja Dana MO Crkvari, spomendana sv Lovre, sadrži manifestaciju “Stara jela za novo doba”. Kao dio iste, nazočnima će biti ponuđen “švedski stol na domaći način”: stara jela ovoga kraja, s posebnim naglaskom na jela iz kotlića, a organizatori najavljuju da će svi, i izvođači i gosti, moći uživati u različitim jelima.

Program obilježavanja Dana MO Crkvari, spomendana sv Lovre, završit će uz glazbu, zabavu i druženje, nastupom TS Čokanj.