Naslovnica Čačinci Dvadesetsedma obljetnica napada na policijsku ophodnju

Dvadesetsedma obljetnica napada na policijsku ophodnju

669

U subotu, 11. kolovoza, navršava se 27-a obljetnica napada odmetnutih Srba iz potpapučkih sela na policijsku ophodnju Policijske postaje Orahovica, u kojem je poginuo policajac Stjepan Mlakar, Franjo Sterle je teško , a Josip Jurković lakše ranjen.

Napad se dogodio na cesti između Humljana i Pušine , u njemu je policajac Stjepan Mlakar pogođen s 23 metka, Franjo Sterle je zadobio 13 prostrijelnih rana, a Josip Jurković je lakše ranjen. Njihovo službeno, policijsko vozilo izrešetano je 61-im metkom.

Stjepan Mlakar bio je prvi hrvatski branitelj koji je poginuo na širem orahovačkom području u Domovinskom ratu.

 

I ove godine na obljetnicu toga događaja, na mjestu napada, na cesti Humljani-Pušina okupit će se, u organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica, suborci poginulog policajca Mlakara, zajedno s članovima njegove obitelji, predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i predstavnicima lokalne vlasti, kako bi poginulom policajcu Mlakaru iskazali počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Komemorativni program će početi u 9,15 sati, a u 10,00 sati će se sudionici komemoracije uputiti u Četekovac, gdje će upaliti svijeće i na mjesnom groblju u Četekovcu, na kojem počiva poginuli hrvatski policajac Stjepan Mlakar.