Naslovnica Događanja U Orahovici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U Orahovici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

1035

Jučerašnji praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te spomen na 23. obljetnicu veličanstvene oslobodilačke akcije Oluja, prigodno je obilježen u Orahovici. U centru Orahovice, kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, okupili su se članovi braniteljskih udruga, predstavnici vlasti i građani. Predstavnici udruga iz Domovinskog rata, predstavnici gradske vlasti i političkih stranaka upalili su svijeće u spomen na branitelje, kako one poginule u Oluji, tako i diljem hrvatskih ratišta.

Gradonačelnica, Ana Marija Petin, podsjetila je da je “vojnoredarstvena akcija Oluja bila veličanstvena pobjeda koja je stvorila temelje današnje Hrvatske, i donijela dugo i željno očekivani mir”.

Posebnu je zahvalnost gradonačelnica uputila “svim braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, kao i svim domoljubima koji su na bilo koji način pridonijeli da danas živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj”.

U svom obraćanju, gradonačelnica je odaslala poruku o potrebi “domoljubnog zajedništva koje moramo prenositi na buduće naraštaje”, jer samo tako, kazala je gradonačelnica Petin, “možemo izgraditi bolje društvo i bolju državu za sve nas i za našu djecu”.

“Za žrtvu koju su podnijeli naši branitelji najbolji odgovor je da mi kvalitetno, odgovorno , pošteno i s puno ljubavi vodimo brigu o Domovini , da razmišljamo, ne što možemo dobiti, već što možemo učiniti da nam Domovina bude ljepša, bolja, kvalitetnija “, kazao je župnik Župe Duha Svetoga iz Feričanaca, vlč Vicko Obradović. Ustvrdio je vlč Obradović da je, zbog poginulih hrvatskih branitelja koji su dali najveću ovozemaljsku vrijednost, svoj život, ” na nama da se upitamo: jesmo li mi opravdali i opravdavamo li onu žrtvu koju su oni dali”.

“Nemojmo danas misliti samo na sebe i svoju korist, već, poput hrvatskih branitelja mislimo o dobrobiti Domovine. Jedini način da zahvalimo poginulima su sjećanja i naša molitva”, kazao je vlč Obradović, i predvodio zajedničku molitvu za sve poginule hrvatske branitelje i domoljube.