Naslovnica Naslovnica Općina Crnac- odabrano dvanaest žena za program “Zaželi”

Općina Crnac- odabrano dvanaest žena za program “Zaželi”

372

 

U Općini Crnac počinje realizacija projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Općine Crnac“ u sklopu programa zapošljavanja žena “Zaželi”, kojeg će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava fnancirati ukupnim iznosom od 2.157.985,42 kuna.

Općina Crnac tim projektom kroz projektne aktivnosti zaposlit će 12 žena s naglaskom na starije od 50 godina, uključujući žene u nepovoljnom položaju koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života za 60 krajnjih korisnika, pružajući im pomoć i podršku, istodobno smanjujući svoju i njihovu socijalnu isključenost i rizik od siromaštva. Od dvadeset prijavljenih žena, odabrano je, nakon provjere znanja i sposobnosti, te intervjua, njih dvanaest, te jedna osoba kao kordinator.

 

Općina Crnac nositelj je projekta s partnerima :Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci.

 

Prije samih poslova koji će se izravno odnositi na pomoć u kući starima i nemoćnima, zaposlene žene bit će obuhvaćene osposobljavanjem .

Zaposlene žene će tijekom svoga rada starijim osobama o kojima će brinuti na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora, a iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Ciljna skupina imat će mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanja uvjerenja o osposobljenosti, šo će doprinijeti njihovoj konkurentnosti na tržištu rada.