Naslovnica Naslovnica Počelo uređenje pješačkih staza

Počelo uređenje pješačkih staza

656

U Crncu su u tijeku radovi na izgradnji pješačke staze u Kolodvorskoj ulici: staza će biti izgrađena s obadvije strane te ulice kroz koju prolazi županijska cesta od Moslavine Podravske do Orahovice, odnosno Petrovog Vrha.

Ukupna vrijednost radova je 596.265,60 kuna, u tom iznosu bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sudjeluju s 337.000 kuna, dok su preostala sredstva osigurana u Proračunu Općine Crnac. Sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurana su temeljem prijave općinskog projekta na Javni poziv toga Ministarstva.

Prema planu, radovi izgradnje pješačke staze u Kolodvorskoj ulici u Crncu, ukupne duljine oko jedan kilometar trebali bi biti završeni do početka listopada, a završetkom radova sigurnost prometovanja pješaka bit će znatno povećana.

U Crncu je aktualan još jedan , za to mjesto vrlo značajan, projekt: izgradnja pješačke staze u Radićevoj ulici, a sada je u tijeku odabir izvođača radova. Sufinanciranje i toga projekta Općini Crnac je odobreno po prijavi na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, koje je odobrilo 300.000 kuna bespovratnih sredstava, a ostatak sredstava, do ukupne vrijednosti investicije, koja je 850 tisuća kuna, osigurat će Općina Crnac iz svojih proračunskih prihoda.

Izgradnja pješačke staze u Radićevoj ulici bit će samo nastavak izgradnje takve infrastrukture; ta dionica obuhvatit će i izgradnju pješačkog mosta, koji će znatno skratiti put pješacima do mjesnog groblja u Crncu