Naslovnica Virovitica Općina Mikleuš novim projektima pomaže poduzetnicima i OPG-ima

Općina Mikleuš novim projektima pomaže poduzetnicima i OPG-ima

439

Općina Mikleuš pokazatelj je kako jedna mala općina napornim i vrijednim radom može pomoći svojim sumještanima i svojim projektima dati podršku mladima da ostanu u svojoj općini i svojoj Hrvatskoj. Naime, u ovoj maloj općini trenutno je veliko gradilište, radi se na čak 5 projekata, a jedan od najznačajnijih radova posjetio je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović uz zamjenika župana Darka Žužaka. Riječ o projektu izgradnje dijela ceste prema Pilani Jaklić i OPG-u Tonc u Četekovcu:

U suradnji s razvojnom agencijom VIDRA VPŽ prijavili smo projekt Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poboljšanja infrastrukture, točnije o izgradnji i rekonstrukciji dijela ceste u Četekovcu prema Pilani Jaklić i OPG-u Tonc. Vrijednost same investicije je 364 tisuće kuna, a ukupni trošak cijelog projekta, s projektnom dokumentacijom, iznosi 370 tisuća kuna. Sredstva smo dobili u stopostotnom iznosu i mogu reći da je ovo projekt od velikog značaja za općinu Mikleuš, a posebno a mještane Četekovca, poduzetnika Pilanu Jaklić koja zapošljava 35 radnika i OPG Tonc koja se bavi proizvodnjom mlijeka – o novom projektu općine rekao je načelnik Milan Dundović te o preostalim projektima na području općine dodao:

Raspisali smo 5 natječaja. Uz navedeni projekt tu su još radovi uređenja nerazvrstane ceste u Ulici Jabučik projektom vrijednim 300 tisuća od čega smo dobili pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova od 200, a ostatak pokriva Općina. Tu je i izgradnja parkirališta iza zgrade općine Mikleuš vrijednosti 186 tisuća kuna i sve pokriva Općina. Uređenje parkirališta ispred groblja u Boriku vrijednosti 70 tisuća kuna također iz našeg Proračuna, a prije neki dan smo potpisali ugovor i započeli su radovi na izgradnji nove kuće oproštaja u Balincima za što ćemo dobiti sredstva od Ministarstva graditeljstva u iznosu od 271 tisuće kuna, a ukupna vrijednost projekta je 434 tisuće i ostatak će financirati Općina. Završetak ovih radova očekujemo u studenom ove godine i moram se ovom prilikom zahvaliti Razvojnoj agenciji VIDRA-i VPŽ, županu Igoru Androviću i njegovim suradnicima bez čije pomoć sve ovo ne bismo uspjeli – rekao je načelnik Dundović.

Župan Igor Andrović pohvalio je rad ove male općine i naglasio kako je ova Općina pokazala da se itekako danas u Hrvatskoj može uspješno raditi i uspjeti:

Veseli me sve ovo što sam vidio u Mikleušu, puno se radi i pomaže svojim sumještanima, a riječ je sve o projektima kojima pomažu naša ministarstva. Naravno, sredstva kojima raspolažu općine su mala i zato su vrijedni ovi projekti prema fondovima Europske unije kojima se itekako može pomoći građanima. Općina Mikleuš je pravi primjer kako jedna mala općina brine za poduzetništvo, OPG-e, poljoprivredu i svoje mlade ljudi koji su ostali raditi na svom prostoru, a naravno naša županijska Razvojna agencija VIDRA i mi kao Županija smo uvijek na raspolaganju pomoći koliko i kad treba – zaključio je župan Andrović. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)