Naslovnica Događanja Nakon sto godina Orahovica ima mladomisnika

Nakon sto godina Orahovica ima mladomisnika

1439

Svečano je jučer bilo u orahovačkoj Župi Našašća sv Križa u kojoj je, u istoimenoj župnoj crkvi, mladomisnik, franjevac, Vedran Kos, služio Mladu misu, označivši na taj način i u rodnom mjestu početak svoga svećeničkog služenja Bogu i ljudima.

Veliki je to događaj, praznik za Orahovicu, što su mještani i simbolično pokazali istaknuvši zastave na pročeljima svojih kuća..

Ispraćen na pragu roditeljske kuće blagoslovom majke Jele, zajedno s članovima obitelji, brojnim župljanima, svećenicima i gostima iz okolice, mladomisnik Vedran put župne crkve, u kojoj je služio svoju Mladu misu, pošao je u procesiji.

Riječi pozdrava i zahvale, mladomisniku Vedranu uputio je i ispred njegova roditeljskog doma, ali i u župnoj crkvi, domaći župnik, vlč. Željko Strnak, ističući da je “Mlada misa milosni trenutak kako za mladomisnika, tako i cijelu župnu zajednicu”. Pozdrave mladomisniku uputili su i mladi Orahovčani.

O svećeničkom pozivu, pozivu služenja Bogu i ljudima, govorio je u prigodnoj propovijedi, fra Robert Perišić, gvardijan i župnik Župe Uzvišenja sv Križa iz Zgreba.

Jučerašnje slavlje Mlade mise pjesmom su uveličali zborovi župne crkve Našašća sv Križa iz Orahovice i župne crkve Uzvišenja sv Križa iz Zagreba, pod ravnanjem č.s. Ivane Džambas.

Na kraju sv Mise, fra Vedran Kos je zahvalio onima koji su ga molitvom i riječima podrške pomagali tijekom godina njegove pripreme za svećenički poziv, ali i onima koji su sudjelovali u pripremi mladomisničkog slavlja.
Zahvalu je uputio i Gradu Orahovica, predstavnik kojega, dogradonačelnik, Dalibor Fofonjka, je bio nazočan Mladoj misi. Posebno se zahvalio župniku u miru, vlč. Ivanu Štrbencu, i pokojnoj voditeljici župnog zbora, Rezi Petričiveć, uz koje je, kazao je fra Vedran, još kao dijete ministrirao u crkvi, pjevao u zboru i svirao.