Naslovnica Crnac Održana svečana sjednica OV Crnac

Održana svečana sjednica OV Crnac

553

U Crncu je povodom Dana općine , blagdana sv. Ivana Krstitelja, u četvrtak 21. lipnja održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su uz čelnike općine, načelnika Matu Damjana, predsjednika vijeća Filipa Vidovića i zaposlenike, nazočili  izaslanik Ministra hrvatskih branitelja, Mato Bubaš predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, zamjenici župana Darka Žužak i Mario Klement, zamjenik orahovačke gradonačelnice Dalibor Fofonjka, načelnici općina Čađavica, Nova Bukovica, Suhopolje, Sopje, Zdenci, Podravska Moslavina i Voćin te predstavnici Udruga s područja općine Crnac.
Predsjednik OV Crnac Filip Vidović pozdravljajući nazočne goste, pohvalio je rad općinskih vijećnika, konstatirajući kako u budućnosti želji još bolju suradnju s načelnikom i Jedinstvenim upravnim odjelom općine.
“U protekloj je godini u u uređenje komunalne infrastrukture utrošeno je više od dva milijuna kuna” – rekao je načelnik općine Crnac Mato Damjan. Damjan je dodao kako je općina mislila i na školstvo, sport i socijalu. Naznačio je načelnik kako je na području općine završena vodoopskrba, pa danas svaki žitelj općine ima pitku vodu, izrađena je kuća oproštaja u Novom Petrovo Polju, dječje igralište i ljekarna u Crncu, a završena je obzida kanala Bukavc. U planovima za naredno jednogodišnje razdoblje načelnik Damjan apostrofirao je izgradnju ceste od Suho Mlake do granica općine, nogostupe u Crncu, pokretanje projekta “Zaželi” te obnove društvenih Domova na području općine.
Župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, pohvalio je rad načelnika Damjana, rekavši kako danas nije lako biti načelnik općine Crnac, no projekti koji su zgotovljeni i koji će biti realizirani, govore kako će život na području općine Crnac biti bolji i kvalitetniji.
Na koncu svečane sjednice uručene su i nagrade najzaslužnijima. Zahvalnicu općine Crnac, za pet godina uspješnog djelovanja i rada, dobila je udruga Cer, dok su srebrne plakete primili, za devedeset godina uspješnog rada DVD Veliki Rastovac, te NK Munja, također iz Velikog Rastovca za 70 godina postojanja i rada. U ime nagrađenih zavalio se predsjednik DVD Veliki Rastovac Izidor Lončar. 8fotografije: TP, VG.)