Naslovnica Naslovnica Odigran IX. Memorijalni turnir “Gabrijel Šporčić”, uvjerljivi Papuk

Odigran IX. Memorijalni turnir “Gabrijel Šporčić”, uvjerljivi Papuk

454

U organizaciji Škole nogometa Papuk Orahovica, jučer je na Gradskom stadionu, odigran IX. “Memorijalni turnir Gabrijel Šporčić”, koji se igrao u spomen na tragično preminulog mladog Gabrijela, tada igrača orahovačkog Papuka.
Pozivu organizatora, odazvale su se tri momčadi, Martin iz Marina, NK Suhopolje iz Suhopolja i momčad Mladosti iz Čačinaca.
U ime domaćina, sudionike turnira pozdravio je predsjednik Škole nogometa Darijo Krmpotić.
– Hvala svima vama koji ste danas došli u Orahovicu, podržati naš turnir i organizaciju. Posebice hvala roditeljima što prate svoju djecu. Vjerujem da će danas biti sve u sportskom duhu i tonu i da će pobijediti najbolji – rekao je Krmpotić.
Turnir je u nazočnosti roditelja i brata pokojnog Gabrijela, otvorio orahovački dogradonačelnik Dalibor Fofonjka.
– Čestitam organizatoru na odličnoj organizaciji, a roditeljima malog Gabrijela hvala što dolaze svake godine. Svima želim ugodan boravak u Orahovici, te svim momčadima dobru igru – rekao je dogradonačelnik Fofonjka.
Nakon protokolarnog dijela, uslijedila su i natjecanja. Ždrijeb kuglica, spojio je u polufinalima, Papuk i Martin te Suhopolje i Mladost. Papuk je bio uvjerljiv pobijedivši dvoznamenkastim rezultatom. Uzbudljivo je bilo u drugom polufinalu, na kraju su slavili igrači Suhopolja. U finalnom dvoboju već nakon nekoliko minuta Papuk, je odagnao sve sumnje u moguće iznenađenje, dok je momčad Martina u posljednjih pet minuta slomila otpor Mladosti.

REZULTATI
Polufinala:
ŠN Papuk – NK Martin 10:1
NK Suhopolje – NK Mladost 5:4,
Susret za treće mjesto: NK Martin – NK Mladost 7:3,
Finale: ŠN Papuk – NK Suhopolje 13:1.

Odlukom četiri trenera, izabrani su I najbolji pojedinci turnira, a sve tri nagrade primili su igrači pobjedničke momčadi. Za najboljeg vratara turnira izabran je Ivan Fofonjka, Lea Maričić u dva je susreta postigla čak 12 pogodaka i proglašena je najboljim strijelcem turnira, dok je nagradu za najboljeg igrača primio kapetan pobjedničke momčadi Eddy Yahya.
Medalje I pehare najboljim momčadima i pojedincima turnira, uručili su roditelji pokojnog Gabrijela Šporčića, dogradonačelnik Fofonjka i predsjednik ŠN Papuk Darijo Krmpotić.