Naslovnica Crnac Održana sjednica OV, nagrade DVD-u, Munji i udruzi Cer

Održana sjednica OV, nagrade DVD-u, Munji i udruzi Cer

484

Pod predsjedanjem Filipa Vidovića,predsjednika Vijeća,jučer je održana 6.sjednica Općinskog vijeća Općine Crnac na kojoj su viječnici raspravljali i donosili odluke po ukupno deset točaka predloženih u dnevnom redu.Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice i aktualnog sata, crnački vijećnici jednoglasno su donijeli odluku o kratkoročnom zaduženju po poslovnom računu Općine Crnac, a riječ je o iznosu od 3 milijuna kuna,uvećanom za kamate i naknade,koja će biti utrošena za izgradnju nerazvrstane ceste od Suha Mlake do mosta u Zvonimirovcu. Pročelnik Općine Crnac, Danijel Jozić, pojasnio je kako je ugovorom o sufinanciranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Općina unaprijed dobila 50% bespovratnih sredstava,dok preostali iznos mora osigurati sama, a nakon završetka projekta radit će se zahtjev za refundacijom sredstava.

Na jučerašnjoj sjednici vijećnici Općine Crnac donijeli su i Odluku o programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općine Crnac.Takvog je zemljišta na području općine 2070 hektara, a maksimalna površina koju će pojedina pravna ili fizička osoba moći zakupiti je 75 hektara.

Crnački vijećnici na sjednici su donijeli i Odluku o dodjeli javnih općinskih priznanja,a radi se o dvije Srebrne plakete i jednoj Zahvalnici. Prijedlog načelnika Općine Crnac, Mate Damjana,da Srebrne plakete budu dodijeljene DVD-u Veliki Rastovac i nogometnom klubu Munja, a Zahvalnica Udruzi žena CER iz Crnca,vijećnici su jednoglasno prihvatili.