Naslovnica Crnac Općini Crnac odobren projekt zapošljavanja žena, vrijedan 2,1 milijun kuna

Općini Crnac odobren projekt zapošljavanja žena, vrijedan 2,1 milijun kuna

405

Općini Crnac odobren je projekt u okviru poziva ZAŽELI – program zapošljavanja žena , a načelnik Općine, Mato Damjan, ugovor o realizaciji toga projekta potpisat će sutra u Karlovcu, gdje će se okupiti i drugi kandidati, kojima je projekt odobren.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Općini Crnac odobrilo je projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Općine Crnac“ ukupne vrijednosti 2.157.985,42 kuna.

Općina Crnac nositelj je projektne prijave s partnerima :Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 12 žena i jednog koordinatora projektnih aktivnosti.

Zahvaljujući ovom projektu na području Općine Crnac bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 60 na području općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora.

Iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova, a ciljna skupina imat će mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanja uvjerenje o osposobljenosti i tako će postati konkurentnija na tržištu rada.