Naslovnica Kultura Sutra počinje 50. Orahovačko proljeće

Sutra počinje 50. Orahovačko proljeće

656

 

Svečanom sjednicom Odbora za kulturno-turističke manifestacije , sutra u 16,00 sati, počinje ovogodišnje Orahovačko proljeće, kulturno-turistička, zabavna i športska manifestacija koja ove godine bilježi i pedesetu obljetnicu održavanja.

Nakon svečane sjednice, za 17,00 sati sutra najavljeno je otvaranje izložbe na temu “Slavonsko-podravska željeznica 1884.-1967., Gutmanova pruga, a za večernje je sate najavljen sadržaj nazvan “Pozdrav proljeću”, uz puštanje lanterni, te čitanje dječjih radova na temu proljeća. Sutrašnji će sadržaji završiti glazbenim programom koji će početi u 22,00 sata.

Tijekom deset dana ovogodišnjeg, pedesetog, Proljeća građani Orahovice i gosti imat će priliku pratiti niz različitih sadržaja: uz neke koji su tu manifestaciju karakterizirali svih prethodnih godina njezina održavanja, najavljeni su i novi sadržaji. Bogatstvo ovogodišnjim sadržajima daje i činjenica da dio programskih sadržaja pripada i novoj, velikoj manifestaciji Papuk Extreme Challange, koja bi, u organizaciji Plivačkog kluba Orahovica, na jezerskom kompleksu trebala okupiti nekoliko tisuća ljudi, a ove je godine sastavni dio Orahovačkog proljeća i i program otvorenja turističke sezone.

Središnji sadržaj, Cvjetna povorka, koja će u mimohodu proći središtem Orahovice, u nedjelju, 3. lipnja, bit će ponovo vraćen u nekadašnji, prijepodnevi termin.

Tijekom deset dana održavanja jubilarnog, pedesetog, Orahovačkog proljeća, u programskim će sadržajima svatko pronaći nešto za sebe: izložbe, predavanja, športski susreti, radionice i predstave za djecu, glazbeni sadržaji za stare i mlade …izbor je velik i organizatori, Grad Orahovica i TZ Orahovica, vjeruju da će svatko pronaći dovoljno zanimljivih sadržaja.