Naslovnica Naslovnica Definiran program “Orahovačkog proljeća”, Cvjetni korzo ujutro, stižu S.A.R.S. i Najbolji hrvatski...

Definiran program “Orahovačkog proljeća”, Cvjetni korzo ujutro, stižu S.A.R.S. i Najbolji hrvatski tamburaši

2125

Sinoć je pod predsjedanjem gradonačelnice Ana-Marije Petin, održana šesta sjednica Odbora za kulturne manifestacije. Analizirajući odrađene sadržaje u proteklih mjesec dana, predsjednica Petin je zadovoljno konstatirala da su sve aktivnosti odrađene profesionalno i na visokoj razini. Posebno je pohvalila organizaciju Uskrsnog doručka, kao I Svečanu sjednicu gradskog vijeća, povodom obilježava ja Dana grada. Izrazila je gradonačelnica Petin nezadovoljstvo odazivom roditelja djece, koja su nastupala na memorijalnom rukometnom turniru u središtu grada, zamolivši sugrađane, posebice roditelje djece koja se bave sportom, da poprate sadržaje koji se održavaju u gradu, a u kojima nastupaju njihova djeca.
Ovogodišnje “Orahovačko proljeće”, jubilarno pedeseto, bit će u Orahovici održano od 25.svibnja do 03.lipnja. Tijekom deset dana održavanja manifestacije, organizatori, Grad Orahovica i Turistička zajednica Orahovice, pripremili su mnoštvo izložbi, kazališnih predstava, sportskih natjecanja. Središnja svečanost, “Cvjetni korzo”, ove će godine ponovo središtem Grada proći u jutarnjem terminu od 10 sati, a do danas je za nastup u povorci prijavljeno više od 800 sudionika.
U glazbenom dijelu programa, pedesetog Orahovačkog proljeća, u petak 01. lipnja u središnjem gradskom parku nastupit će kultni sastav S.A.R.S., a potom I DJ Omer, a u subotu 02.lipnja Najbolji hrvatski tamburaši i Tamburaški sastav Fijaker.
Recimo još da će ovogodišnje otvaranje turističke sezone biti upriličeno 01.lipnja prigodom otvaranja sportskog eventa Papuk extreme challenge.