Naslovnica Crnac Općina Crnac “kreće u borbu” s komarcima

Općina Crnac “kreće u borbu” s komarcima

2026

Izrazito velik broj komaraca , koji su već rano ovoga proljeća evidentirani na području Općine Crnac, ponukao je rukovodstvo Općine na organiziran postupak uništavanja istih.

Postupak dezinsekcije povjeren je ovlaštenoj tvrtki za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju, “Pestrid”d.o.o. Bilje (koja na području Općine Crnac provodi i postupak deratizacije) . Pestrid će tretman dezinsekcije, odnosno uništavanja komaraca, provoditi u utorak, 15. svibnja, tijekom kasnijih večernjih sati, od 19,00 h do 21,00 h.

Adulticidnim tretmanom komaraca Pestrid će obuhvatiti sva naselja u sklopu Općine Cmac: Cmac, Suhu Mlaku. Milanovac, Breštanovce, Mali Rastovac, Veliki Rastovac, Žabnjaču, Staro Petrovo Polje, Novo Petrovo Polje i Krivaju-Pustaru.

Tretman dezinsekcije provodit će se na prometnicama u spomenutim naseljima Općine uređajima za apliciranje iz vozila u pokretu.

Izvođač dezinsekcije, tvrtka Pestrid, i Općina Crnac upozoravaju da će se tijekom tretmana pojavljivati dimne zavjese, na što trebaju pozornost obratiti vozači, roditeljima se sugerira sprečavanje nepotrebnog izlaganja djece insekticidu, građani s dišnim smetnjama kao i svi ostali građani ne trebaju se bespotrebno izlagati insekticidu, a pčelari za vrijeme tretmana komaraca trebaju zatvoriti pčele koje se nalaze na području Općine Crnac.

Iako su kemijske supstance sadržane u dimu i ispuštene iz strojeva dozvoljene koncentracije, potrebno je, dakle, čuvati se izravne izloženosti , po savjetu policije usporiti u prometu, te stati na nekoliko minuta dok se dim ne raziđe.(fotografija: ilustracija)