Naslovnica Čačinci Počeli radovi na rekonstrukciji ceste Slatinski Drenovac – Jankovac

Počeli radovi na rekonstrukciji ceste Slatinski Drenovac – Jankovac

1026

U nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te pomoćnika ministra zaštite, okoliša i energetike Igora Kreitmeyera, simboličnim činom jučer su u Slatinskom Drenovcu, na ulazu u Park šumu Jankovac, započeli radovi na izgradnji ceste od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske županije i Požeško slavonske županije u dužini 9,1 kilometar.
Govoreći o projektu i njegovoj vrijednosti, ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac kazao je kako je izgradnja prometnice vrijedna 20 milijuna kuna, dodavši kako je otvaranje radova važan dio cijele projektne priče, koja će svojim završetkom ubrzati gospodarski razvoj općine Čačinci ali i ovog dijela Slavonije. Župan Virovitičko-podravski Igor Andrović naglasio je kako je zadovoljan što su radovi krenuli, ali je i najavio drugi dio projekta koji je težak gotovo 40 milijuna kuna, a riječ je o izgradnji geo info centra.
Ministar poljoprivrede u Vladi RH Tomislav Tolušić i službeno je otvorio radove na rekonstrukciji prometnice, kazavši kako će ta prometnica i ulaganje u Park prirode donijeti velike rezultate ne samo općini Čačinci već i mnogim poduzetnicima i vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.
Jučerašnjoj svečanosti nazočili su još i saborski zastupnici Ana Marija Petin i Josip Đakić, domaćini načelnik općine Čačinci Mirko Mališ I predsjednik OV Čačinci Tomislav Tomić, kao i brojni načelnici općina te predstavnici gospodarskog i političkog života županije.