Naslovnica Čačinci U Čačincima novi dječji vrtić

U Čačincima novi dječji vrtić

548

Na 5. sjednici Općinskog vijeća Općine Čačinci, održanoj ovoga tjedna, u utorak, jedna od točaka dnevnog reda bila je i donošenje Odluke o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija u školskoj/akademskoj godini 2017./2018.

Odlukom Vijeća, a prema ranije utvrđenim kriterijima istog tijela, stipendiju će dobiti 39 učenika, od čega njih 19 po 100 kuna, a 20 po 200 kuna, dok će kod studenata od 21 primatelja stipendije, 8 dobiti 400, a 13 po 200 kuna, a za tu namjenu iz općinskog proračuna u ovoj će godini biti izdvojeno 130 tisuća kuna.

Na ovotjednoj sjednici načelnik općine Čačinci, Mirko Mališ, upoznao je vijećnike i s informacijom da je u Općinu stigla Odluka o prihvaćanju projekta izgradnje dječjeg vrtića u Čačincima.Riječ je o investiciji vrijednoj više od 6 milijuna kuna, od čega iznos bespovratnih sredstava iznosi 5 milijuna i 870 tisuća kuna, dok će ostatak od 150 tisuća kuna biti osiguran iz proračuna općine.

Uskoro očekujemo i poziv na potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava, nakon toga ćemo kroz ovu godinu provesti javnu nabavu za izvođače radova i ako sve bude išlo kako treba, početkom 2019. krenut će izgradnja dugo očekivanog, novog, dječjeg vrtića u Čačincima. – zaključio je Mališ.