Naslovnica Naslovnica Gradsko vijeće odlučilo o dobitnicima javnih priznanja

Gradsko vijeće odlučilo o dobitnicima javnih priznanja

559

Gradski vijećnici, po prijedlogu Odbora za priznanja Gradskog vijeća Grada Orahovica, na jučerašnjoj su sjednici odlučivali o dobitnicima javnih priznanja, koja Grad dodjeljuje svake godine, a dobitnicima budu uručena na svečanoj sjednici za Dan grada, blagdan Našašća sv Križa.

Javna priznanja Grada Orahovice su Plaketa (zlatna i srebrna), te Zahvalnica.

Zlatna plaketa dodjeljuje se za kontinuirani dugogodišnji rad od najmanje pet godina za iznimna dostignuća i doprinose u području gospodarstvenih, društvenih i javnih djelatnosti od posebnog značenja za razvitak, ugled i promidžbu Grada Orahovice, a Srebrna plaketa se dodjeljuje za iste aktivnosti samo u kontinuitetu od najmanje tri godine.

Zahvalnica se dodjeljuje domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama i međunarodnim udrugama za osobite zasluge u društvenim i javnim djelatnostima od posebnog interesa za Grad Orahovica , posebice za provedene pojedinačne akcije u područjima : zdravstva i socijalne skrbi,kulture,sporta (za udruge i pojedince),mjesnih odbora, udruga ,zaštite kulturne i prirodne baštine,humanitarnih akcija i ostalog društvenog rada na volonterskoj osnovi.

Kao i prijašnjih godina i ove je godine uvjetovano da je moguće dodijeliti po jednu Zlatnu i Srebrnu plaketu, te najviše šest Zahvalnica, po jednu za svako od prethodno spomenutih područja djelovanja.

Ove godine dodijeljene su dvije Plakete, zlatna i srebrna i šest Zahvalnica, a Odboru za priznanja Gradskog vijeća dostavljeno je ukupno 17 prijedloga.

Jučerašnjom Odlukom Gradskog vijeća, Zlatna je plaketa dodijeljena Radlovcu d.d., a Srebrna plaketa, Zorislavu Milkoviću.

Po područjima djelovanja, u području zdravstva, javno priznanje, Zahvalnica, dodijeljeno je Mariji Ambroš, u području športa, Tomislavu Brožu, u području mjesnih odbora, Tomislavu Petrušiću. Marko Nemec dobitnik je Zahvalnice u području kulture, Park prirode “Papuk” u području kulturne baštine, a građanska inicijativa “Dobro se dobrim vraća” u području humanitarnog rada.