Naslovnica Orahovica Za sutra, 29. ožujka, sazvana sjednica Gradskog vijeća

Za sutra, 29. ožujka, sazvana sjednica Gradskog vijeća

355

Vijećnici Gradskog vijeća Orahovice po pozivu predsjednika Vijeća, Radoja Medenice, na sljedećoj sjednici, petoj u ovom sazivu, sastat će se u četvrtak, 29. ožujka, da bi raspravljali, donosili odluke i zaključke po 38 točaka predloženih u dnevnom redu.
Sjednica će već uobičajeno početi aktualnim satom,nakon kojega će se pred vijećnicima, radi usvajanja, naći nekoliko izvješća o radu u prošloj godini. Riječ je o izvješćima: higijeničarske službe na području Grada Orahovice , informacijama o stanju sigurnosti i problematici kriminaliteta na području Grada Orahovice, o izvješćima o radu svih jedanaest mjesnih odbora Grada Orahovice, također će vijećnici čuti izvješće o radu Savjeta mladih i izvješće gradonačelnice za razdoblje od 1. srpnja do 31,. prosinca prošle godine.
Po prijavama na objavljeni Javni poziv za dodjelu priznanja i počasti Grada Orahovice, Vijeće će odlučivati o dobitnicima tih gradskih priznanja koja će dobitnicima biti uručena za Dan grada, također će se pred vijećnicima naći i prijedlog Odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća i radnih tijela Gradskog vijeća, odlučivat će vijećnici o kupnji nekretnine, bit će upoznati s izvješćima o izvršenju Programa gradnje i Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Orahovice, o provedbi plana gospodarenja otpadom za Grad Orahovica u prošloj godini…
Također će Vijeće biti upoznato s utroškom sredstava od prodaje i zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, s utroškom sredstava proračunske pričuve i sredstava naknade za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, čut će vijećnici i informacije o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi koja se financiraju iz gradskog proračuna, donijeti trebaju vijećnici Odluku o koeficijentima za obračun plaća službenicima i namještenicima u JUO Grada Orahovice, odlučivat će o godišnjem planu davanja koncesije na području Grada, o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja, o rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića, o izvođenju deratizacije, te o godišnjem planu unapređenja zaštite od požara…
Sjednica Gradskog vijeća Orahovice bit će u četvrtak, 29. ožujka, održana s početkom u 18,00 sati, uz izravan prijenos u programu Radio Orahovice.