Naslovnica Naslovnica Tiskovnu konferenciju na temu “aktualna društveno-politička situacija u Orahovici”,održala je jučer koalicija...

Tiskovnu konferenciju na temu “aktualna društveno-politička situacija u Orahovici”,održala je jučer koalicija stranaka HSS i SDP.

874

28.03.2018.

U uvodnom izlaganju, predsjednica GO HSS-a, Marija Šafer rekla je da je konferencija nužna kako bi reagirali na brojne neistine gradskog vijećnika, Juraja Fofonjke, iznesene u biltenu Stranke umirovljenika kao i na nedavno pripćenje GO HDZ-a.

“Prozivanje gradonačelnice Petin za niz stvari koje nisu u njenoj domeni je krajnje apsurdno, a još više je degutantno spominjanje članova njezine obitelji. Građane molimo da ne nasjedaju na propagandu istih ljudi koji su vodili ovaj Grad zadnjih 12 godina i koji su slušali samo jednog čovjeka,a sada nude boljitak i promjene i nazivaju se novom snagom” – rekla je predsjednica GO HSS-a Orahovice, Marija Šafer.

“Napraviti sve promjene u samo 9 mjeseci i popraviti sve loše što smo zatekli od bivše vlasti je nemoguće u tako kratkom roku, ali kada se osvrnemo na dosada učinjemo, mislim da možemo biti zadovoljni i da smo dokazali da smo na pravom putu”, zaključila je predsjednica GO HSS-a, Marija Šafer.

Predsjednik GO SDP-a Radoje Medenica osvrnuo se na ono što je aktualna gradska vlast učinila u proteklih periodu,rekavši kako na području gospodarstva intezivno rade na projektu poduzetničke zone,te je iz gradskog proračuna za tu namjenu osigurano 500 tisuća kuna,a kroz različite fondove u planu je povući dodatnih 10 milijuna kuna kako bi taj projekat bio realiziran do kraja godine.Kada je riječ o zdravstvu,treba napomenuti financiranje rada hitne medicinske pomoći,osiguran je dolazak specijalista,internista i urologa 2 puta mjesečno a trenutno se riješava i “gorući” problem pedijatra.

O temi školstva govorila je Suzana Đebro Maričić,koja je podsjetila na projekat povezivanja škole i poduzetnika s područja Grada,na način da će poduzetnici u narednom periodu stipendirati učenike,one kadrove koji su potrebni na lokalnom tržištu rada,a sve s ciljem zadržavanja mladih u Gradu.Osim toga rečeno je kako su promjene napravljene i u predškolskom odgoju,te je vrtić odsada dostupan svoj djeci,a posebno se misli na djecu s teškoćama u razvoju,kojima je omogućena toliko nužna socijalizacija.

I predsjednik GO SDP-a,Radoje Medenica i predsjednica GO HSS-a Marija Šafer na koncu su zaključili da su optužbe protiv gradonačelnice i gradske vlasti,koje je gradski viječnik Juraj Fofonjka iznio u biltenu Stranke umirovljenika potpuno neutemeljene i besmislene te da će aktualna gradska vlast bez obzira na sve pokušaje destabilizacije i dalje voditi Grad na zadovoljstvo svih građana.