Naslovnica Kultura Lana Potalec otkrila je natpisnu ploču na zgradi Glazbene škole Milka Kelemena...

Lana Potalec otkrila je natpisnu ploču na zgradi Glazbene škole Milka Kelemena Područnog odjela Orahovica

1140


Nakon proslavljenog dana i novog naziva Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini, u petak, 23. ožujka, natpisna ploča s novim nazivom, otkrivena je i na zgradi Područnog odjela u Orahovici, a ploču je otkrila učenica Lana Potalec, pobjednica  natjecanja u Novom Marofu  u I. disciplini I. kategoriji za klarinet.

Okupljene roditelje i učenike, gradonačelnicu Orahovice Ana-Mariju Petin , ravnatelja škole Antonia Brzicu i zamjenika slatinskog gradonačelnika Bojana Plantaka, pozdravio je voditelj Područnog odjela Dražen Kovačević, a potom je ravnatelj Brzica kazao, kako glazbena škola sada ima naziv po svjetski poznatom i proslavljenom glazbeniku Milku Kelemenu, rođenom Slatinčaninu. Rekao je i kako vjeruje da će obećanje gradonačelnice Petin o novom adekvatnom prostoru biti i ostvareno, te pohvalio rad učenika u Područnom odjelu u Orahovici.

Gradonačelnica Petin obraćajući se okupljenima, rekla  je da  je Područni odjel od osnutka 2009. godine  kada su učenici mogli učiti samo tri instrumenta, narastao danas do 90 učenika, 9 instrumenata i do brojnih uspjeha koje su postigli mladi orahovački glazbenici.

-„I upravo zbog te predanosti i volje naše djece da uče glazbu, gradska vlast je poduzela radnje kod nadležnih Ministarstava da Gradu ustupe kat zgrade suda u kojem bi bili uređeni prostori za Područni odjel glazbene škole i za očekivati je da će učenici i učitelji slijedeće školske godine imati novi prostor. A da bi učenici imali dovoljno instrumenata za učenje glazbe ali i da se u svom životu aktivno bave glazbom, Grad je kupio dva klarineta i komplet udaraljki. Zahvaljujem i profesorima na njihovoj upornosti, bez koje naša djeca sigurno ne bi tako napredovala u glazbi i svi zajedno zaslužili su da Grad Orahovica pomaže i vodi brigu o Glazbenoj školi Milka Kelemena“- zaključila je gradonačelnica Petin.

Svečani ton događaju dali su učenici kraćim programom izvodeći skladbe: na klarinetu Lana Belobadić, Barbara Borić klavir, Josip Konopek tambura, na klarinetu svirala je Vedrana Hodak i Borna Gernhard na gitari. (G.J.V., www.orahovica.hr)