Naslovnica Naslovnica Orahovčani pozvani da se uključe u humanitarnu akciju “Budimo zajedno”

Orahovčani pozvani da se uključe u humanitarnu akciju “Budimo zajedno”

420

Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije i ove će godine obilježiti „Dan narcisa“- dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ove godine humanitarna akcija nosi naziv „Budimo zajedno“, a u našoj županiji provodit će se od 23. do 25. ožujka.

Središnje obilježavanje održat će se u Virovitici 24. ožujka, a volonteri Lige u suradnji sa školama i udrugama pokušat će različitim akcijama podići razinu svijesti o ovoj bolesti.

Kao i prethodnih godina, uz dobrovoljni prilog prodavat će se narcisi, a prikupljena sredstva ove su godine namijenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti s područja županije.

Budući da i na području Virovitičko-podravske županije ima djece oboljele od malignih bolesti, po riječima dopredsjednika Lige, mr.sc. Miroslava Venusa, sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji bit će darovana djeci oboljeloj od malignih bolesti, kroz darove za uskrs.

Akcija će se održati i u Orahovici, u subotu, 24. ožujka, u centru Orahovice, od 8-12 sati, najavila je članica Upravnog odbora virovitičko-podravske Lige protiv raka, Emica Parašilovac..

U sklopu akcije, Liga protiv raka je otvorila podračun na koji će svi zainteresirani moći uplatiti novčane priloge tijekom ta tri dana provođenja akcije. Broj žiro računa je HR9223600001502279230.