Naslovnica Čačinci Općina Čačinci uključena u program “Aktivni u zajednici” Zaklade “Slagalica”

Općina Čačinci uključena u program “Aktivni u zajednici” Zaklade “Slagalica”

271

 

“Aktivni u zajednici” naziv je programa koji će biti predstavljen u Čačincima u organizaciji Zaklade Slagalica i Općine Čačinci. Na predstavljanje programa organizatori su pozvali sve zainteresirane građane, a predstavljanje programa najavljeno je za srijedu, 21. ožujka., u općinskoj vijećnici u Čačincima.

Općina Čačinci je temeljem Javnog poziva odabrana za provedbu programa „Aktivni u zajednici“, cilj kojega je povećati društveni kapital. U suradnji s građanima, organizacijama, poduzetnicima i raznim drugim dionicima određene lokalne zajednice , u Slagalici kažu da žele riješiti konkretni problem koji su sami dionici istaknuli kao prioritet rješavanja za njihovu zajednicu, te potaknuti sve zainteresirane na suradnju, kreativnost i zajedničko djelovanje.

To je prva od niza aktivnosti koje će se provoditi u sklopu ovog programa. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Na osovu provedenog Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u programu “Aktivni u zajednici” odobreno je devetnaest programa iz pet slavonskih županja. Iz Virovitičko-podravske županije za sada je, obzirom na mali broj prijava, odobren samo program Općine Čačinci, pa će se za područje te županije odabrati projekt još jedne jedinice lokalne samouprave u kojoj će se provoditi program “Aktivni u zajednici”,najavljuju iz Zaklade “Slagalica”.