Naslovnica Događanja “Uskrsnice”umirovljenicima, socijalno ugroženim osobama i osobama s invaliditetom

“Uskrsnice”umirovljenicima, socijalno ugroženim osobama i osobama s invaliditetom

613

Odlukom gradonačelnice Ane Marije Petin,umirovljenici i socijalno ugrožene osobe te osobe s invaliditetom s područja Grada Orahovice , koje primaju pomoć iz gradskog proračuna i Centra za socijalnu skrb i ove će godine dobiti “uskrsnice”u jednokratnom iznosu od 100,00 kuna, isplatom kojih Grad želi unijeti bar malo radosti u njihove obitelji u danima Uskrsa.

Isplata jednokratnih novčanih pomoći, “uskrsnica”, počet će u ponedjeljak, 19. ovoga mjeseca, a provodit će se u vremenu od 8,30 do 15,00 sati na blagajni gradske uprave , zaključno s petkom 23. ožujka.

Pravo na “uskrsnicu” ostvaruju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kuna mjesečno. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu “uskrsnice”, ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a , ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu “uskrsnice”, dužni su prilikom isplate predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći osobnu iskaznicu.

Iz Gradske uprave pozivaju sve koji ostvaruju pravo na isplatu “uskrsnice”, da to urade u navedenom terminu, jer njegovim istekom prestaje i pravo na isplatu ove jednokratne novčane potpore.