Naslovnica Događanja U Ministarstvu turizma predstavljen projekt iznajmljivanja e – bicikala

U Ministarstvu turizma predstavljen projekt iznajmljivanja e – bicikala

474

Još u mjesecu rujnu prošle godine, Grad Orahovica prijavo je na natječaj Ministarstva turizma, “Razvoj javne turističke infrastrukture u 2017. godini” , projekt postavljanja stanica za iznajmljivanje e-bicikala i to tri stanice, na kojima će biti po dva e-bicikla. Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 537.897,75 kuna, a predviđeni iznos bespovratnih sredstava je 351.943,20 kuna. Ministarstvo turizma trebalo bi financirati postavljanje stanica, a Grad bi u proračunu osigurao sredstva za kupnju bicikala.

Postavljanje stanica za električne bicikle treba imati pozitivan utjecaj na širu zajednicu, kao nova ponuda posjetiteljima, a domaćem stanovništvu kao inovativni oblik prijevoza, kažu prijavitelji projekta..

Spomenuti gradski projekt u Ministarstvu turizma jučer je predstavilo izaslanstvo Grada Orahovice na čelu s gradonačelnicom Anom Marijom Petin.

Grad Orahovica po objavljenom natječaju “Razvoj turističke infrastrukture u 2016. godini ” već je ostvario sredstva za projekt uređenja dijela plaže i sanacije obodnog zida jezera između staze i vodene površine.Odlukom Ministarstva turizma Gradu Orahovica je tada dodijeljeno 600.000,00 kn .

Odobravanjem sredstava Gradu Orahovica za “razvoj javne turističke infrastrukture” Ministarstvo pokazuje da prepoznaje i valorizira sadržaje i potrebe razvoja kontinentalnog turizma, u konkretnom slučaju turizma u Orahovici. Ministarstvo raspisuje natječaje na temelju Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine, i odabire projekte za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u svakoj godini unutar određenog razdoblja.