Naslovnica Crnac 70.godina velikorastovačke Munje

70.godina velikorastovačke Munje

217

NK Munja jučer je prijateljskom utakmicom protiv Hrvatske nogometne reperezentacije igrača, do 17 godina, proslavila sedamdeseti rođendan. Iako je rezultat bio u drugom planu, odigrana je prava natjecateljska utakmica. Budućnost hrvatskog nogometa slavila je s 5:0 pogocima Fruka, Krizmanića, Brnića, Svržnjaka i Šarića.

Ovo je kruna mog dosadašnjeg 24-godišnjeg rada u Munji. Doveo sam reprezentaciju u Veliki Rastovac, a to rijetko tko može učiniti. Iza Munje je 70 burnih godina. Iako nas rezultat protekle sezone nije mazio, vjerujem kako ćemo se brzo vratiti na stare staze uspjeha – rekao je u slavljeničkom tonu predsjednik Vida.

Petar Krpan, bivši prvotimac Osijeka i Hajduka, te hrvatski nogometni reprezentativac, brončani iz Francuske, debitirao je u Velikom Rastovcu kao izbornik U-17:

Vidio sam puno dobrih stvari, no ima još puno mjesta za napredak. To su ipak još uvijek djeca. Drago mi je da hrvatski nogomet neće imati problema u budućnosti, jer i moja generacija ali i oni stariji U-19, U-21, vrve talentima – kazao je Krpan.

Zoran Mandić novi je trener Munje, i jučer je vodio momčad sastavljenu od igrača iz čak sedam klubova:

Bilo je lijepog nogometa, a ova momčad više nikada neće igrati zajedno. Pred Munjom su dani teškog rada, jer svi želimo ponovo igrati u prvom razredu županijskog nogometa – kazao je Mandić.

Druženje reprezentativaca i Velikorastovčana nastavljeno je u jesnom domu, zajedničkim domjenkom.