Naslovnica Orahovica Orahovčani će ponovno na izbore za gradsko vijeće

Orahovčani će ponovno na izbore za gradsko vijeće

617

Orahovčani će ponovo na izbore – birat će vijećnike Gradskog vijeća, zaključak je to trećeg pokušaja konstituiranja Gradskog vjeća. Sjednica, koju je vodila predstojnica Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije, Katarina Boljevčan, prekinuta je kod izbora Mandatne komisije. Najprije je izabrani vijećnik HDZ-a, Josip Nemec, predložio u Mandatnu komisiju Mariju Šafer (HSS), Radoja Medenicu (SDP) i nezavisnu vijećnicu Ivančicu Grgić, a kada je Medenica kazao kako ne prihvaća kandidaturu, predsjedavajuća Katarina Boljevčan, predložila je u Mandatnu komisiju Ivicu Podboja (HDZ), Suzanu Đebro (SDP/HNS) i Mariju Šafer (HSS). Osam ruku izabranih vijećnika HDZ-a nije bilo dovoljno da prijedlog bude prihvaćen, pa je Katarina Boljevčan mogla samo konstatirati da nisu “stvoreni uvjeti za nastavak sjednice”, te najavila kako će o istom izvijestiti ministra uprave. Ministarstvo uprave odredit će daljnji tijek radnji oko pripreme novih izbora.

Odlukom o novim izborima zadovoljni su u SDP-u, HSS-u i Nezavisnoj listi, potvrdili su to nositelji lista Stanislav Sikora, Ana Marija Petin i Ivančica Grgić, izražavajući uvjerenje da će novi izbori donijeti jasne rezultate i da će građani prepoznati potrebu za promjenama u Gradu.

HDZ-ovci, po riječima nositelja liste na svibanjskim izborima, Josipa Nemeca, drže da izbori nisu bili potrebni da je bilo moguće postići dogovor među izabranim vijećnicima i da su izbori nepotreban “teret za građane”.