Naslovnica Crnac Vatrogasci DVD-a Veliki Rastovac okupili se na godišnjoj skupštini

Vatrogasci DVD-a Veliki Rastovac okupili se na godišnjoj skupštini

822

Ovih dana na godišnjoj izvještajnoj skupštini sastali su se vatrogasci DVD-a Veliki Rastovac, kako bi čuli izvješća o radu u prošloj godini i donijeli planove rada za tekuću godinu.

U izvještajnoj, 2017. godini , podsjetio je predsjednik DVD-a Veliki Rastovac, Izidor Lončar, središnji događaj bila je svečanost obilježavanja devedesete obljetnice osnutka DVD-a Veliki Rastovac, osnovanog 12. kolovoza 1927. godine pod nazivom DVD Veliki Rastovac-Staro Petrovo Polje. U prošloj godini, po riječima predsjednika Lončara, DVD Veliki Rastovac imalo je 40 aktivnih članova i 140 podupirajućih, te značajan broj djece i mladeži koja su zalog budućem radu društva. DVD Veliki Rastovac jedno je od četiri vatrogasna društva koja djeluju u Općini Crnac, u sklopu Vatrogasne zajednice Crnac, a kroz međusobnu dobru suradnju unutar Vatrogasne zajednice, društva rješavaju zajedničke probleme vezane uz vatrogasnu opremu, ali i osobnu opremu vatrogasaca. U izvješću tajnika DVD-a Velki Rastovac, Branka Kralja, posebna je zahvala upućena Općini Crnac i, sjednici nazočnom, načelniku Mati Damjanu, zbog različitih vidova potpore velkorastovačkim vatrogascima, zahvaljujući kojoj je nabavljeno i društvu potrebno kombi-vozilo. Kralj je također naglasio da društvo ima uređen vatrogasni dom, izgrađenu novu garažu , obnovljene vatrogasne cisterne i šprice… Prošle je godine, spomenuo je to i vatrogasni zapovjednik DVD-a Veliki Rastovac, Željko Mesinger, nabavljen i dio potrebne osobne opreme vatrogasaca-operativaca (kacige, interventne čizme, aparati..), te dio sveačnih odora. “DVD Veliki Rastovac ima u potpunosti opremljenu interventnu desetinu za izlazak na požar”, kazao je zapovjednik Mesinger. A ta je činjenica potvrđena i na gašenju požara, jedinog koji je bio prošle godine , na koji su vatrogasci izašli u vrlo kratkom roku. I velikorastovački vatrogasci sudjelovali su na različitim natjecanjima, kao organizatori ili samo sudionici, održavali vatrogasne vježbe, brinuli o ispravnosti vozila i opreme, animirali djecu i mlade i uključivali ih u vježbe, obilježili spomendan vatrogasnog zaštitnika, sv Florijana, te postavili kip sv Florijana ispred vatrogasnog doma.

DVD Veliki Rastovac nezaobilazan je danas sudionik , ne samo vatrogasnih aktivnosti, već i gotovo svih zbivanja u mjestu i Općini Crnac. Vatrogasci iz Velikog Rastovca su organizatori različitih manifestacija , kojima obogaćuju život u svom mjestu i promiču tradiciju i nasljeđe svoga kraja( kao primjerice Kobasijada), a posebno se ponose humanitarnim radom usmjerenim na pomoć u liječenju i drugim socijalnim potrebama svojih sumještana.