Naslovnica Crnac Tomislav Kunštek pravi najbolje kobasice

Tomislav Kunštek pravi najbolje kobasice

808

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Rastovac, a pod pokroviteljstvom općine Crnac, u subotu je u Velikom Rastovcu održana deveta Kobasicijada. Stručni prosudbeni sud, kojem je predsjedao Vladimir Pleša iz Orahovice, uz asistenciju Tome Trstenjaka i Marije Horvat iz Osijeka, imao je težak zadatak izabrati najbolju kobasicu, a u konkurenciji od 26 pristiglih uzoraka.
Nakon kušanja i degustacije svih 26 uzoraka kobasica, najviše bodova 260, osvojila je pripremljena kobasica Tomislava Kunšteka. Drugo mjesto osvojio je Nikola Golik s 243 boda, dok je pehar za treće mjesto primio Emil Vida s 235 osvojenih bodova.
Svečanosti nazočan, Darko Žužak, zamjenik župana Igora Androvića, pohvalio je ideju rekavši kako će Županija upravo takvima manifestacijama davati na važnosti, a organizacijom je bio zadovoljan i načelnik općine Crnac Mato Damjan koji je kazao kako je velikorastovačka Kobasicijada jedinstven primjer običaja i života slavonskog kraja. Tijekom Kobasicijade, upriličen je prikaz pravljenja kobasica, od mljevenja mesa, miješanja u drvenom koritu, do punjena špricom. Na koncu Kobasicijade, pripremljen kobasice su ispečene te podijeljene posjetiteljima. (fotografija: V.Grgurić)