Naslovnica Naslovnica Nagrađeni najbolji sportaši Orahovice za 2017.godinu

Nagrađeni najbolji sportaši Orahovice za 2017.godinu

649

Sinoć je u dvorani bivšeg Kina Papuk, a u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Orahovice, održana svečanost pod nazivom “Sportaš godine”, na kojoj su uručena priznanja najboljim sportašima grada Orahovice za 2017.godinu. Priznanja su sinoć podijeljena u četrnaest kategorija, a za najboljeg sportaša u seniorskoj konkurenciji, nagradu je primio prvotimac orahovačkog Papuka Tomislav Bušljeta. Lana Marinić, BK Lood, proglašena je najboljom sportašicom u kategoriji od 13 do 18 godina, a u istoj kategoriji kod dječaka slavio je Petar Vrkić, također član BK Lood.
Najbolji trener u protekloj godini je trener RK Orahovica, Zoran Ugljanac:

  • Puno mi znači ova nagrada. Zahvalio bi se ljudima koji su me izabrali. Ima i drugih trenera u drugim sportovima gdje je možda malo teže napraviti veći rezultat, ali to ne znači niti malo da nisu dobri treneri. Ova nagrada potaknut će me za još veći rad, jer u rukomet dajem cijeloga sebe. Zahvaljujem se i igračima jer bez njih ja ovu nagradu ne bi mogao dobiti. Koliko je dobar igrač toliko je dobar i trener – zaključilo je prvo trenersko ime Orahovice, Zoran Ugljanac.Za najboljeg sportskog radnika u prošloj godini izabran je Vlado Karakaš, član NK Papuk Orahovica, dok je nagradu za životno djelo, posthumno dobio Dragutin Varga. Godišnju nagradu za razvoj sporta u Orahovici primila je orahovačka obitelj Jurjević.
    U omladinskim kategorijama dodijeljene su sljedeće nagrade. Za najperspektivnije sportaše mlađih dobnih kategorija, do 13 godina priznanja su primili Karlo Jurjević, Eddy Yahya, David Kalem i Patrik Barić, svi članovi Škole nogometa Papuk Orahovica te Dragan Tomić član NK DOŠK Dolci. U kategoriji djevojčica do 13 godina priznanja su primile Lea Maričić, članica ŠN Papuk Orahovica, te Tena Rukavina, Nina Tikvan, Lara Petin i Helena Zeman, sve članice ŽRK Orahovica. Priznanje za najbolju seniorsku momčad u protekloj godini dobila je prva momčad RK Orahovica, dok je u omladinskoj kategoriji priznanje završilo u rukama selekcije igrača Papuka do 8 godina. Kod djevojaka priznanje su primile članice ŽRK Orahovica, mlađe kadetkinje.
    Posebna priznanja za najbolje sportaše koji se natječu za klubove van Grada Orahovice, primili su, članica Ženskog nogometnog kluba Osijek Martina Šalek, te Borna Katić:
  • Svako priznanje puno znači, prvenstveno jer je to sitnica za daljnju motivaciju, ali I primjer za druge koji će eventualno se početi baviti sličnim stvarima kao i ja, možda na drugačiji i bolji način od mene. 2017. godinu pamtit ću po brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi. To je godina u kojoj sam ozbiljno ušao u sport, godina u kojoj sam postao licencirani sportaš u više saveza, samim time otvorio sam si mnoga vrata u raznim sportovima Lijep je osjećaj primiti nagradu u svom gardu – rekao je na koncu Borna Katić.