Naslovnica Crnac Obilježena dvadesetosma obljetnica HDZ-a Općine Crnac

Obilježena dvadesetosma obljetnica HDZ-a Općine Crnac

367

Članovi i simpatizeri HDZ-a okupili su se u subotu u Crncu da bi, zajedno s uzvanicima, obilježili obljetnicu osnutka te stranke koja u kontinuitetu djeluje 28 godina.

Upravo o tom kontinuitetu govorio je predsjednik OO HDZ-a Crnac, načelnik Općine Crnac, Mato Damjan, i podsjetio da je osnivačka skupština HDZ-a u Velikom Rastovcu održana 2. veljače 1990. godine. Bio je to prvi ogranak HDZ-a osnovan na području sadašnje Virovitičko-podravske županije .

Govoreći o 28 godina djelovanja HDZ-a u Općini Crnac, Damjan je ustvrdio da je “HDZ stvarala općinu, njezini članovi prvi su se uključili u obranu Hrvatske…Bilo je i određenih problema unutar stranke, a nakon što je 2005. godine stranka ponovo ojačala, preuzima vlast i u kontinuitetu HDZ vodi Općinu od tada, spomenuo je Damjan. “HDZ je jedini kotač razvoja Općine Crnac, uz pomoć Županije, saborskih zastupnika i ministara u Vladi RH. Da idemo pravim putem i da se borimo za bolje sutra naše općine govori i potvrdna odluka Agencije za plaćanje u poljoprivredi da nam je prošao projekt izgradnje ceste od Suhomlake do granice općine prema općini Čađavica u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna. Tu je još niz vrijednih projekata koji su nominirani na EU natječaje i natječaje naših ministarstava…”, kazao je predsjednik OO HDZ-a Crnac, Mato Damjan. U ime , svečanom skupu nazočnih načelnika, čestitke je slavljenicima uputio načelnik Općine Suhopolje, Siniša Horvat, a u i me Županije virovitičko-podravske, dožupan, Mario Klement. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Nenad Križić, i u Crncu je naglasio kako aktualna vlast proširuje brigu za hrvatske branitelje, što je definirano i novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja. I saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a VPŽ, Josip Đakić, uputio je čestitke članovima HDZ-a Općine Crnac, što su imali hrabrosti osnovati stranku u vrijeme kada to nije bilo lako i što su pokazali spremnost da žele i znaju braniti Hrvatsku. “Politika Hrvatske demokratske zajednice danas, kao i u samim počecima, ima ciljeve i programe koje treba ostvariti, a sve za bolje i uspješnije sutra naše Hrvatske i njezinih građana. Dr. Franjo Tuđman je u počecima postavio temelj, a to je slobodna, suverena, samostalna, neovisna, europska Hrvatska u NATO savezu i sve to smo ostvarili, najveći dio upravo uz našeg prvog predsjednika, a ostalo svojim radom vođenim njegovim mislima. Kroz godine bilo je uspjeha i padova, ali uspjeli smo i opet smo tu gdje i trebamo biti”, kazao je Đakić izražavajući zadovoljstvo činjenicom da HDZ-u pristupa sve više mladih i obrazovanih članova, što jamči njezinu budućnost. “HDZ je stvorio Hrvatsku državu, i sada imamo samo jedan cilj-u njoj stvoriti blagostanje”, kazao je saborski zastupnik Josip Đakić, na svečanoj sjednici u Crncu, kojom je obilježena 28. obljetnica osnutka i djelovanja HDZ-a u Općini Crnac.