Naslovnica Zdenci Pobjednik Goran Draksler

Pobjednik Goran Draksler

504

U organizaciji UHBDDR-a Duge Međa, podršku Općine Zdenci, održana je 7. Kobasijada, manifestacija koja se održava u ovom naselju na području općine Zdenci i koja je ove godine okupila 36 natjecatelja, čiju je organizaciju pomogla i Virovitičko-podravska županija, a prema ocjeni stručnog žirija, prvo mjesto osvojio je Goran Draksler, a priznanje mu je uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Lijepo vrijeme, ali i gurmanske delicije, od langošica, pečenih kobasica i slanine, okupile su mnoštvo mještana, ali i njihovih gostiju s područja cijele Virovitičko-podravske, ali i Osječko-baranjske županije. 7. kobasijadu je otvorio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, a nazočnima su se još obratili i: virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednica Općinskog vijeća Zdenci Marija Dedaj i predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta, a ovoj svečanosti su, između ostalih, nazočili i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak.

Žiri u sastavu: Vladimir Pleša (predsjednik), te članovi Tomo Trstenjak i Marija Horvat, od 36 uzoraka izabrao je tri najbolja. Treće mjesto je pripalo Ivanu Cinkušu čija je kobasica osvojila 88 bodova. Bolji od njega bili su Slavko Stiblik i pobjednik, poznati maratonac, član Glasnika istine VPŽ, Goran Draksler čija je kobasica od zečetine i svinjetine osvojila prvo mjesto. Njima su priznanja podijelili Ivica Bušljeta, zamjenik župana Marijo Klement i župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)